Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Seceta a făcut ravagii în Bărăgan. 126.308 hectare de culturi agricole, calamitate

2
23 May 2020 10:12:05
Autor: Ionela Stănilă
Culturi pârjolite de secetă FOTO Facebook/PSD Ialomiţa
Culturi pârjolite de secetă FOTO Facebook/PSD Ialomiţa

Seceta a făcut ravagii în Bărăgan. La nivelul judeţului Ialomiţa au fost raportate 126.308 hectare de culturi calamitate total sau parţial.

Direcţia Agricolă Judeţeană Ialomiţa a anunţat că până la sfârşitul acestei săptămâni toate dosarele aflate în lucru vor fi finalizate. 
 
"La ultima ra¬portare, cea din 18 mai, erau înregistrate 126.308 hectare de culturi calamitate..Evaluarea pagubelor va fi finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni. Ne pregătim însă pentru celelalte culturi!", a precizat Mărioara Năsui, reprezentant al DAJ Ialomiţa. Conform informaţiilor oficiale, seceta pedologică severă afectează deja culturile de porumb şi floarea-soarelui, dar şi pomii fructiferi. În aceste condiţii, în cursul lunii iunie, comisiile de de constatare şi evaluare a pagubelor îşi vor continua activitatea.
 
Seceta de anul acesta e la fel de cruntă precum cea din anul 1947. E concluzia specialiştilor din domeniu, care spun că de vină sunt iarna fără zăpadă, lipsa ploilor de primăvară, la care s-a adunat şi vântul puternic. Toate plantele semănate au început să se usuce şi dacă nu va ploua în perioada următoare, pierderile pot ajunge până la sută la sută.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

FLORIN FLORESCU
23.05.2020, 10:39:08

AGRA ASIGURĂRI = POLIȚĂ CE ACOPERĂ RISCUL DE SECETĂ , ”INDEX DE SECETĂ” . DIRECȚIILE AGRICOLE JUDEȚENE AR TREBUI SĂ RECOMANDE ACEST TIP DE ASIGURAE , IAR DOSARELE DE DESPĂGUBIRI SĂ FIE CONDIȚIONATE DE EXISTENȚA EI .

FLORIN FLORESCU
23.05.2020, 10:42:28

P.S. LA SOCIETĂȚILE DE ASIGURĂRI NU SE MAI POT FACE JONGLERII !

Modifică Setările