Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Slobozia: Oamenii străzii au primit adăpost pe timpul iernii

0
7 Feb 2011 10:20:37
Autor: adevarul
Constantin Drăgoiescu este doar unul din tinerii găzduiţi în centrul social foto: M.I.
Constantin Drăgoiescu este doar unul din tinerii găzduiţi în centrul social foto: M.I.

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au obligat persoanele fără adăpost să ceară găzduire Centrului Social de Urgență Slobozia, care acum funcționează la capacitate maximă. Dacă în timpul verii se adăpostesc prin parcuri, canalizări sau clădiri părăsite,  gerul iernii îi forțează pe oamenii străzii să apeleze la serviciile singurului adăpost social din județul Ialomița, situat în partea de sud a munici

Camerele Centrului pentru Persoanele fără Adăpost sunt ticsite de persoane cu vârste cuprinse între 18 și chiar 64 de ani. Diferitele probleme de care s-au lovit de-a lungul vieții i-au adus în situația să nu mai aibă un acoperiș deasupra capului și să ceară găzduire la Centrul de Asistență. „Acum, pe timp de iarnă, funcționăm la capacitate maximă. Foarte multe persoane din întreg județul vin să ne ceară ajutorul. Din păcate, nu avem atâtea locuri pentru câte solicitări avem“, spune Manuela Iordache, coordonatorul Complexului pentru Persoanele fără Adăpost.

„Acum, eram mort de frig pe stradă“

Cei mai mulți tineri provin din Centrele de Plasament din Ialomița sau din familii dezorganizate, așa cum este cazul și lui Constantin Drăgoiescu (30 de ani), care a fost izgonit de concubinul mamei sale. „Mama s-a măritat cu unul la Andrășești, care m-a dat afară din casă. E un alcoolist...dacă îi aduceam băutură, mă primea; dacă nu aveam bani de alcool, mă gonea. Am muncit pe la București, pe la niște țigani, prin comuna Sintești, iar din noiembrie 2010 sunt aici, la Centru. Dacă nu mă primeau aici, acum eram mort de frig pe stradă“, spune Constantin Drăgoiescu.

Drama acestui tânăr nu este singulară. Există și persoane, chiar cu studii superioare, care au beneficiat, la un moment dat, de o situație financiară foarte bună, dar viciile le-au lăsat pe drumuri. „Am avut câteva cazuri de persoane școlite și care nu duceau grija zilei de mâine, dar alcoolul sau jocurile de noroc i-au lăsat fără nimic. Alții nu au reușit să-și mai revină după un divorț dureros, au clacat și au ajuns pe străzi“, spune Manuela Iordache.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările