Spital românesc modernizat după 126 de ani de la construire. Cât costă reabilitarea unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Ţăndărei, construit în urma cu mai bine de un secol, va fi modernizat FOTO Facebook/Imagini din Ţăndărei
Spitalul din Ţăndărei, construit în urma cu mai bine de un secol, va fi modernizat FOTO Facebook/Imagini din Ţăndărei

Spitalul din Ţăndărei, clădire declarată monument istoric, va fi modernizat. După 126 de ani de la înfiinţare, în unitatea medicală au început lucrările de reabilitare. Investiţia cu fonduri europene se ridică la 10,7 milioane de lei.

Astfel, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei, una dintre  clădirile cele mai vechi aflată în stare de funcţionare, va avea Ambulatoriu de specialitate. Lucrările au început deja şi se vor finaliza la sfârşitul anului 2022.

Clădirea în care funcţionează spitalul a fost construită în anul 1895 şi a fost inclusă pe lista monumentelor istorice. Instituţia deserveşte peste 40.000 de pacienţi din zona de est a judeţului Ialomiţa.

Aproximativ 10,7 milioane de lei, din care 70% fonduri nerambursabile, vor fi investite pentru modernizarea spitalului din Ţăndărei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar contractul de finanţare Regio prevede dotarea Ambulatoriului: cabinetele vor beneficia de spaţii moderne şi vor fi echipate cu aparatură medicală performantă.

Reducerea internărilor evitabile

Primarul oraşului, Cristi Roman, a anunţat că lucrările pentru construirea unui Ambulatoriu au început deja. Acestora li se vor adăuga şi modernizări la secţia de psihiatrie, lucrarea estimată la 2,3 milioane de lei.

„Este vorba despre creşterea gradului de adresabilitate în Ambulatoriu, ca urmare a diversificării ofertei de servicii medicale destinate locuitorilor oraşului Ţăndărei şi a zonelor deservite, concomitent cu reducerea timpilor de aşteptare pentru investigaţii specifice.

De asemenea, se are în vedere eficientizarea activităţii Spitalului Orăşenesc Ţăndărei prin reducerea internărilor evitabile. După modernizare, în cadrul Ambulatoriului vor funcţiona mai multe specialităţi medicale, astfel încât pacienţii care au nevoie de consultaţii primare să nu mai fie nevoiţi să meargă până la Slobozia sau Feteşti“, a precizat primarul oraşului.

 În acest moment, activitatea medicală se desfăşoară în spaţii subdimensionate, circuitele funcţionale nu se supun normativelor în vigoare, iar în mare parte dotările sunt vechi. Lucrările propuse vizează atât extinderea cladirii, cât si recompartimentarea spaţiului actual.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Omicron, mai contagioasă decât Delta. Cum va arăta Valul 5 în România

Bilanţ COVID: Peste 1.100 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor a scăzut sub 100

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite