Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Judeţean din Slobozia intră în reparaţii capitale. Câţi bani se investesc în modernizarea unităţii medicale

0
2 Mar 2021 12:53:07
Autor: Ionela Stănilă
Spitalul din Slobozia se modernizează FOTO Facebook/Marian Pavel
Spitalul din Slobozia se modernizează FOTO Facebook/Marian Pavel

Spitalul Judeţean din Slobozia a intrat în reparaţii capitale. Lucrările ample de modernizare vor viza infrastructura, spaţiile şi dotările. Primele reabilitări pornesc de la Policlinică. Durata proiectului este de 2 ani, iar investiţia se ridică la 16,2 milioane de lei.

„Debutul lucrărilor presupune, însă, cooperarea cadrelor medicale şi a beneficiarilor serviciilor de îngrijire a sănătăţii, adică a pacienţilor. 

În următoarele săptămâni vor avea loc relocări ale cabinetelor de Policlinică, schimbarea căilor de acces, modificarea programului unor cabinete (unele vor funcţiona şi dupăamiaza) şi a sistemului de programări şi internări, ceea ce poate fi perceput ca un disconfort, alături de zgomot şi de proximitatea şantierului. 

De asemenea, se poate prelungi perioada de aşteptare pentru pacienţii ce pot fi temporizaţi, care nu prezintă patologie gravă sau cu potenţial de agravare. 

Toate acestea sunt inconveniente strict temporare şi pe care inclusiv personalul le acceptă pentru ca rezultatul final să fie un spital modern, cu dotări actuale. Asigurăm pacienţii de menţinerea standardelor de îngrijire la nivel maximal şi de respectarea normelor de protecţie pandemică (inclusiv a circuitelor, chiar dacă vor fi reorganizate)”, au anunţat reprezentanţii spitalului.
 
"Vor începe lucrările pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Am semnat contractul de întocmire a documentaţiei tehnico-economice, asistenţă tehnică şi lucrări de execuţie. Contractul are o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni," a anunţat Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. 

Firma care a câştigat licitaţia pentru executţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.
 
Astfel, se vor efectua lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1,2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.
 

Va fi un proces dificil

 
"Din punctul meu de vedere, voi găsi toate pârghiile care îmi stau în putere pentru a sprijini aceste investiţii, care au acest dublu rol: asigurarea de servicii medicale de calitate, dar şi aducerea unei imagini de centru de excelenţă şi de dezvoltare a serviciilor medicale în judeţ. 

Practic, urmează doi-trei ani de zile foarte dificili din perspectiva operaţionalizării acestor proiecte de dezvoltare şi modernizare a spitalului, în ambulatoriu şi UPU, care toate trebuie să se întâmple în prezenţa personalului şi a activităţii curente, care nu poate fi oprită. 

Toate proiectele au acelaşi termen de implementare, va fi un proces dificil, complex, dar nu imposibil de realizat. Avem nevoie şi de suportul comunităţii, care va trebui să înţeleagă că la sfârşitul celor trei ani vom avea aici o unitate nouă, modernă, reabilitată”, a explicat managerul spitalului, Liviu Patrichi.
 
Pentru a se menţine un nivel ridicat al serviciilor medicale oferite, vor fi implementate unele schimbări în activitatea personalului medical. 

“Noi ne vom asigura ca reorganizarea activităţii să nu scadă nivelul actului medical, care să rămână la aceeaşi calitate sau chiar mai performant. Se vor schimba orele de program ale anumitor medici, intervalul sau zilele, dar vom oferi în continuare servicii medicale, iar în acelaşi timp vom moderniza ambulatoriul, astfel încât să fie şi din punct de vedere calitativ şi al mediului de lucru foarte plăcut şi pentru pacienţi şi pentru personalul medical”, a aprecizat directorul medical al spitalului, dr. Mohammad Jamil Hamed Aldabsheh.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cine este criminalul din Oneşti care i-a omorât pe cei doi muncitori VIDEO
 
Etapa a III-a de imunizare anti-COVID: cum şi de când va funcţiona programul de vaccinare pentru tot restul populaţiei

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările