Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Staţie de tratare a apei de ultimă generaţie pentru ialomiţeni

1
8 Dec 2019 09:37:20
Autor: Ionela Stănilă
Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu(în stânga imaginii), la fabrica Gel italia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia
Primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu(în stânga imaginii), la fabrica Gel italia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Municipiul Slobozia va avea o staţie de tratare de ultimă generaţie care va livra apă de calitate pentru cetăţenii din Bărăgan. Echipamentele vor fi livrate de fabrica Gel Italia, unul dintre liderii mondiale în ceea ce priveşte execuţia de soluţii inteligente pentru potabilizarea apei.


În urmă cu două zile, Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei, împreună cu 2 specialişti de la S.C. Urban şi cu un specialist din cadrul Direcţiei de Investiţii a Municipiului s-au deplasat la Castel Fidardo unde este fabrica producătoare pentru viitoarea staţie de tratare a apei pe care o va avea  oraşul. "Metoda de potabilizare a apei aleasă de noi este de ultimă generaţie şi este total garantată. GEL Italia este unul dintre liderii mondiali în ceea ce priveşte execuţia de soluţii inteligente pentru potabilizarea apei. Staţia noastră de osmoza a fost pusă în testări, iar colegii noştri de la SC Urban şi primărie vor fi instruiţi pentru buna funcţionare a staţiei de osmoza inversa şi filtre de cărbune activ. Staţia va lua drumul Sloboziei cât de curând , urmând a fi montată şi pusă în funcţiune", a transmis primarul Mocioniu pe pagina de socializare a instituţiei pe care o conduce.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Caius Iulius Caesar
8.12.2019, 10:32:05

Statiile de tratare cu osmoza inversa se folosesc pentru ape cu continut foarte ridicat de saruri - cum ar fi apa de mare/oceanica. Inseamna ca sursa de apa a orasului Slobozia este foarte incarcata (apa subterana ?) altfel nu inteleg aceasta alegere tehnologica. In plus, este o alegere costisitoare ca mentenanta si nu prea permite dezvoltari ulterioare pentru cresterea debitului de apa desalinizata produsa. Cu stina

Modifică Setările