Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Studii noi despre ţigara electronică. Cum au concluzionat cercetătorii că sunt mai puţin periculoase decât s-a mediatizat

0
14 Sep 2016 06:19:18
Autor: Mădălin Sofronie
FOTO: shutterstock.com
FOTO: shutterstock.com

În urma a zeci de studii realizate pe baza acestui produs, oamenii de ştiinţă au tras concluzii noi referitoare la aceste produse.

Un grup de cercetători din cadrul Colegiului Regal al Medicilor din Londra (Royal College of Pysicians) a stabilit faptul că ţigările electronice nu sunt periculoase pentru sănătatea celor care le folosesc, aşa cum s-a vehiculat. Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu în baza căruia aceştia explică faptul că acest produs nu este responsabil, printre altele de apariţia cancerului. Cercetarea specialiştilor englezi are la bază mitul potrivit căruia lichidul care conţine nicotină din ţigara electronică ar putea provoca cancerul. 
 
„Ţigările electronice şi alte dispozitive ce conţin nicotină prezintă un potenţial de neegalat pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice, oferind fumătorilor o alternativă mult mai sigură la ţigările clasice” declară cercetătorii din Londra. 
 
 
Ţigările electornice nu explodează 
 
Despere ţigările electronice s-a afirmat de foarte multe ori faptul că explodează atunci când sunt puse la încărcat. Acest lucru s-a întâmplat doar persoanelor care au conectat produsele la alte dispozitive decât cele recomandate de producători.
 
Voltajul ridicat a făcut ca bateria să se încălzească atât de tare, încât ţigara electronică să explodeze. Tot în categoria mituri intră şi ipotezele potrivit cărora lichidul din interiorul ţigărilor electronice conţine antigel. Adevărul este că una dintre substanţele care intră în compoziţia blamatului lichid este propilen gicolul (PG), compus folosit şi pentru fabricarea antigelului. Studiile de specialitate au demonstrat însă faptul că această substanţă este 100 % non-toxică. 
 
Vaporii emanaţi sunt inofensivi 
 
După utilizare, ţigările electronice lasă în urma lor un val de vapori, consideraţi la rândul lor destul de nocivi pentru persoanele aflate în jurul fumătorilor. Realitatea este cu totul alta, întrucât vaporii respectivi conţin aceleaşi substanţe ca şi cele din lichidul din interiorul ţigării electronice. propilen glicol (PG), gilcerina vegetală (VG), arome şi, opţional, nicotină. PG şi VG sunt 100% sigure pentru sănătatea consumatorilor şi sunt folosite frecvent în industria alimentară. 
 
De asemenea, a compara o ţigară obişnuită cu una electronică este total greşit. Ţigările obişnuite conţin peste 4000 de substanţe toxice care sunt degajate în mediul înconjurător printr-un proces de ardere, în timp ce ţigările electronice vaporizează în aer doar substanţe non-toxice. 
 
 
Citiţi şi:
 
Cum să străbaţi oraşul pe două roţi fără efort. Bicicleta electrică, ultima „fiţă“ vândută pe piaţa agrementului

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii