Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din Ialomiţa, modernizată cu bani europeni. Investiţia se ridică la 7,4 milioane de lei

0
20 Aug 2019 13:09:04
Autor: Ionela Stănilă
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia FOTO Adevărul
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia FOTO Adevărul

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului din Slobozia se modernizează cu fonduri europene. Investiţiile se ridică la 7,4 milioane de lei, cât reprezintă valoarea totală a proiectului, din care Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) alocă peste 4,7 milioane de lei.

 
 
Aproximativ 1,9 milioane de lei sunt provin din bugetul de stat, iar peste 136.000 reprezintă cofinanţarea beneficiarului, Consiliul Judeţean Ialomiţa.
Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, alături de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, au semnat în data de 21 martie contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia”, iar luni, 19 august, are loc lansarea proiectului la Slobozia.
Investiţia vizează extinderea suprafaţei destinat unităţii de primire urgenţe cu 640 de mp prin reconfigurare spaţii, recompartimentare, iar cu bani europeni vor fi achiziţionate 216 echipamente performante în domeniul medicinei de urgenţă. Prin realizarea acestui proiect se urmăreşte scăderea timpului necesar pentru diagnostic şi tratament şi implicit îmbunătăţirea actului medical.
 
Servicii medicale performante
 
În vederea extinderii, modernizării şi dotării Unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Consiliul Judeţean Ialomiţa, în calitate de beneficiar de fonduri nerambursabile, va realiza investiţii de 7.472.765,74 lei, cât reprezintă valoarea totală a proiectului, din care Fondul European pentru Dezvoltare Re - gională (FEDR) alocă peste 4,7 milioane de lei, aproxima - tiv 1,9 milioane de lei sunt provin din bugetul de stat, iar peste 136 de mii de lei reprezintă cofinanţarea beneficiarului. Prin finalizarea acestui demers, pacienţii vor beneficia de servicii medicale furnizate la standarde europene, evitându-se totodată redirecţionarea acestora că tre alte unităţi spitaliceşti, iar personalul medical va avea acces la aparatură modernă prin care timpul necesar diagnosticării şi tratării va fi diminuat. Proicetul urmează să fie finalizat în 20121. 
 
Proiecte depuse la ADR
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a înregistrat până în prezent 1.124 de proiecte (inclusiv aplicaţiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, 81 de aplicaţii, având o valoare eligibilă finanţată din FEDR şi bugetul de stat, de 69,41 milioane de lei, provin din judeţul Ialomiţa. În acest context, în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” au fost înregistrate 6 aplicaţii ce au o valoare totală eligibilă de peste 56 de milioane de lei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările