Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Zeci de hectare de vegetaţie uscată, pârjolite de foc. De la ce au pornit flăcările

0
21 Jan 2022 08:46:11
Autor: Ionela Stănilă
Focul a pârjolit 63 hectare devegetaţie uscată FOTO ISU Ialomiţa
Focul a pârjolit 63 hectare devegetaţie uscată FOTO ISU Ialomiţa

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată au fost pârjolite de flăcări în judeţul Ialomiţa. Cele trei incendii au avut ca şi cauză fumatul în locuri nepermise, respective foc în spaţii deschise.

În data de 19 ianuarie, în jurul orei 12.00, salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunei Bucu. Trei echipaje, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. 

Salvatorii au fost sprijiniţi şi de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. Au ars aproximativ 50 hectare de vegetaţie uscată.  Conform ISU Ialomiţa, incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza focului deschis în spaţii deschise.  
 
În aceeaşi zi, salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Urziceni au fost alertaţi să stingă două  incendii de vegetaţie uscată produse pe raza comunelor Adâncata şi Bărbuleşti. Trei echipaje, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitărilor.

 La Adâncata, salvatorii au fost sprijiniţi şi de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. Intervenţia promptă  a condus la localizarea incendiilor şi lichidarea acestora, salvatorii reuşind să stingă focarele. Au ars aproximativ 13 hectare de vegetaţie uscată. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise (Adâncata), respectiv foc deschis în spaţii deschise(Bărbuleşti).  


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine este tânăra care a ars de vie într-un teribil accident pe DN2. Recent, trăise o nenorocire

Teribil accident pe DN 2A. Sfârşit cumplit pentru o tânără în vârstă de 30 de ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările