Suceava

articolul anterior articolul urmator

148 de patroni români de firme de transport au închiriat un avion ca să protesteze la Bruxelles

1
9 Jan 2019 15:26:26
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Aproape 150 de patroni ai firmelor de transport din judeţul Suceava vor zbura la Bruxelles joi, 10 ianuarie, pentru a participa la un protest programt între orele 8.00 şi 13.00 în faţa Parlamentului European. La acţiunea de protest vor participa transportatori de mărfuri din ţările est-europene. Ei sunt nemulţumiţi de măsurile din Pachetul de Mobilitate 1.

Cei 148 de patroni ai firmelor de transport care vor zbura la Bruxelles fac parte din Asociaţia Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina”. Ei au închiriat un avion de la Compania „Air Bucharest”. Avionul va decola joi dimineaţă de pe Aeroportul Salcea din judeţul Suceava şi va ateriza la Bruxelles, unde în intervalul de ore 8 -13 va avea loc un protest în faţa Parlamentului European. La acţiune vor participa transportatori din mai multe state est-europene. 

Într-un comunicat de presă de transmis de Asociaţia Transportatorilor de Mărfuri „Bucovina” se arată că Consiliul Miniştrilor de Transport din UE a adoptat poziţia sa privind Pachetul de Mobilitate 1, bazată pe propunerile restrictive ale Alianţei Rutiere a Statelor din Vestul UE, prin care transportatorii români, alături de ceilalţi transportatori estici sunt trimişi acasă, prin măsurile restrictive dure de efectuare a transportului rutier în Uniunea Europeană.

Dacă va fi votat  în forma existentă, susţin transportatorii, pachetul înseamnă:

– o birocraţie lărgită şi sufocantă (deşi la nivel declarativ se susţine contrariul- simplificarea birocraţiei ) .
 
– creşterea deloc neglijabilă a costurilor de transport marfă , peste tot in Uniune.
 
– alterarea  puternică a concurenţei în interiorul Uniunii – cărăuşii vestici sunt clar avantajati.
 
– decimarea  principiului “liberei circulatii “ in interiorul Uniunii Europene.
 
– pentru o parte din companiile de transport marfă româneşti – în special micile afaceri de familie  -acest lucru înseamnă pur şi simplu FALIMENT !

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion Capsuna
9.01.2019, 17:31:39

Cine zicea ca UE e uniune de state cu drepturi egale? UE e o grupare in care tarile Estice au doar obligatii si reprezinta colonii ale statelor Vestice! Tarile Estice nu au intrat decit intr-un nou URSS! Si se mai intreaba cineva dece esticii sunt tot mai "eurosceptici"! Pai ce ar putea fi mai clar?

-1 (1 vot)