Suceava

articolul anterior articolul urmator

Îmbulzeală la sarmale gratuite de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”. Cele ale gurii bat cele sfinte VIDEO

10
24 Jun 2021 12:05:44
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Zeci de suceveni, care au participat la ceremonia religioasă oficiată pe 24 iunie, de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, au uitat de pandemie şi de cele sfinte şi s-au îmbulzit ca să prindă un pachet cu sarmale oferit de pomană, în faţa lăcaşului de cult.

Maşina plină cu pachete s-a oprit în faţa Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din municipiul Suceava. Proprietarii au coborât şi au început să împartă alimentele. În doar câteva clipe, zeci de suceveni s-au îmbulzit la mâncare.

Cele mai multe persoane nu aveau măşti de protecţie. În imaginile video surprinse la faţa locului se observă că o femeie a intrat în mulţime ţinând în braţe un copil de aproximativ doi ani.

Aflaţi la faţa locului, doi poliţişti locali au încercat să disperseze mulţimea. Le-au cerut oamenilor să nu se mai îmbulzească, să aibă răbdare şi să păstreze distanţa fizică în contextul pandemiei de COVID-19.

 „Un pic mai în spate, nu vă împingeţi la maşină. Aşteptaţi, vă rog. Daţi-vă mai în spate. Nu vă îmbulziţi. Uşor”, au fost cuvintele poliţistilor.

Unul dintre poliţişti i-a povestit reporterului „Adevărul” că în timpul intervenţiei a fost ameninţat că va fi dat în judecată de o femeie pe care o călcase pe picior. 

„Mi-am cerut scuze doamnei. Dar, vă daţi seama că se întâmplă în astfel de situaţii. Aşa este românul, nu are răbdare”, a spus poliţiştul.

Zeci de preoţi au oficiat ceremonia religioasă de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”.

Slujba a fost condusă de IPS Teofan, alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Calnic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Varlaam, episcop vicar partiarhal, PS Damaschin, epsicop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Emilian, episcop vicar al Episcopiei Aradului. 

Vă recomandăm şi:

Maşină de gunoi înţepenită într-o groapă pe o stradă din Galaţi FOTO
 

Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

ovidiu preda
24.06.2021, 12:17:05

mai bine imbulzeala la sarmale decit zeama lui gheorghita

-6 (6 voturi)
Pop Max
24.06.2021, 12:18:29

S-a redeschis sezonul la articole anticreștine pe Adevărul? Mi-era dor de vorbele alea apocaliptice de anul trecut - „au uitat de pandemie”, „s-au îmbulzit la mîncare”, „nu aveau măști de protecție”. Băi, trăim în țara în care statul dă mici gratis fraierilor care se vaccinează, în lumea în care politicienii stau ciorchine la poză tot fără mască (cum e și normal) și voi tot cu bau-baul ăsta obosit și ieftin încercați să ne speriați?

-6 (12 voturi)
Ţepeş
24.06.2021, 13:00:28

Stai să vezi ce o să scrie speriatul ală din Canada de orthodoxie. După mintea toți orthodoxi sunt așa, ba chiar tot poporul român. În Canada, dacă vrea unul să dea de pomană, e luat la bătaie de populație. Civilizație, nu orthodoxie.

-4 (8 voturi)
Adrian Foangǎ
24.06.2021, 12:20:35

S-a strigat "sa deie numai cate 6, ca sa ajunga la toata lumea"?

-5 (9 voturi)
ovidiu preda
24.06.2021, 12:38:38

sleamca esti cre(s)tina?

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările