În prag de iarnă, judeţul Suceava nu are antiderapant decât pentru 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prag de iarnă, judeţul Suceava nu are antiderapant decât pentru 48 de ore. FOTO Adevărul
În prag de iarnă, judeţul Suceava nu are antiderapant decât pentru 48 de ore. FOTO Adevărul

Judeţul Suceava se află sub cod galben de viscol şi ninsori, însă la Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc nu există material antiderapant decât pentru 48 de ore, care mai mult este împrumutat de la Braşov. Firmele câştigătoare ale licitaţiilor pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ nu au nici ele cu ce lucra deoarece la CNADNR nu este sare.

Autorităţile judeţene din Suceava au avut o întâlnire pentru a organiza activitatea pe drumurile publice din judeţ pe timp de iarnă. La această întâlnire au luat parte reprezentanţii CNADNR – Direcţiile judeţene de drumuri naţionale, Direcţia judeţeană de drumuri din subordinea Consiliului Judeţean Suceava, dar şi firmele care au licitat şi au câştigat competiţia pentru asigurarea pe timp de iarnă a bunei funcţionări a drumurilor naţionale în iarna care va veni, în judeţul Suceava.

Şefa direcţiei Judeţene a Regiei Drumurilor Naţionale pentru zona de munte a judeţului Suceava, inginerul Liliana Drancă, a acceptat din start o stare de lucruri care nu face cinste CNADNR. Concret, deşi au fost organizate licitaţii pentru asigurarea materialului antiderapant pe drumurile naţionale din zona de munte, acesta nu a  ajuns la punctele de lucru pentru că la structura din Capitală a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri nu s-a finalizat procedura de licitaţie. Liliana Drancă a mai spus că a primit cu împrumut câteva zeci de tone de sare şi nisip antiderapant, care însă nu reprezintă decât necesarul pentru 48 de ore, în cazul unor intemperii în judeţul nostru.

Directoarea Liliana Drancă a explicat că, într-adevăr, nu au fost amenajate punctele de sprijin în zona Pasului Tihuţa, cel de la Poiana Stampei în principal, pentru că la nivelul CNADNR încă nu fuseseră semnate contractele pentru cumpărarea de sare la nivelul companiei.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a enervat şi a întrebat: “De ce am mai pus noi la intrarea în judeţ invitaţia «Hai în Bucovina»? Ca să rămână oamenii înzăpeziţi? Pentru asta promovăm judeţul, să râdă mass-media că încă o dată în partea Sucevei din Pasul Tihuţa nu s-a intervenit, iar traficul rutier a fost blocat, în timp ce peste munţi, la Bistriţa, situaţia este rezolvată?”.

Firmele de deszăpezire spun că nu sunt înştiinţate oficial de codurile de vreme rea

Reprezentanţii firmelor care au în responsabilitate întreţinerea şoselelor în urma licitaţiilor organizate de CNADNR au explicat cum compania licitatoare ar trebui să pună la dispoziţie toate informaţiile privind zona în care trebuie să se intervină atunci când intervine un anumit cod.

Cel mai apropiat punct de aprovizionare cu antiderapant pentru Pasul Tihuţa în judeţul Suceava se află la 30 de kilometri; cel mai apropiat în Bistriţa Năsăud – la 6 kilometri.

Alte ştiri pe această temă:

Afaceristul sucevean care a câştigat majoritatea licitaţiilor de deszăpezire din din Moldova a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Deszăpezirea drumurilor naţionale din Moldova, acaparată de oameni de afaceri certaţi cu legea

Ordin. Autorităţile locale, obligate să publice contractele de deszăpezire

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite