În zece zile pompierii suceveni au intervinit la 70 de incendii provocate de arderi necontrolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza principală a evenimentelor o constituie focul deschis şi nesupravegheat utilizat pentru distrugerea resturilor menajere, furajerelor sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.

Pompierii suceveni atrag atenția că în judeţ a crescut alarmant numărul de incendii produse la vegetaţia uscată, mirişti şi litieră, fiind astfel pus în pericol fondul forestier.

În ultimele zece zile ale lunii martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al Judeţului Suceava a intervenit la peste 70 de incendii provocate de arderi necontrolate de vegetaţie uscată, mirişti, litieră şi deşeuri menajere.

Potrivit militarilor pompieri, au ars circa 200 ha de vegetaţie uscată şi 9 ha de litieră. Localităţile unde s-au produs cele mai multe incendii la vegetaţie uscată sunt Siret (6), Fălticeni (5), Mănăstirea Humorului (4), Gura Humorului, Şcheia şi Rădăşeni (3), Baia, Bălcăuţi, Buneşti, Cacica, Capu Câmpului, Fântânele, Forăşti, Putna şi Vicovu de Sus (2) etc.

Citiți și: Suceava: 2% din impozitul de venit pentru un avion sanitar SMURD


Cauza principală a evenimentelor o constituie focul deschis şi nesupravegheat utilizat pentru distrugerea resturilor menajere, furajerelor sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.

În unele cazuri, activităţile menţionate mai sus se desfăşoară în condiţii de vânt ori fără respectarea distanţelor de siguranţă faţă de construcţii, ceea ce favorizează propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube importante”, a precizat lt. col. Cristian Hociung, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Conform legii, primarii sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa populaţiei perioadele în care se interzice arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale şi să urmărească obţinerea permisului de lucru cu focul.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava recomandă cetăţenilor izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii etc., asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii, desfăşurarea arderii numai pe timp de zi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite