Ştefan Mandachi continuă campania pentru construcţia de autostrăzi: „Cum reacţionaţi când aflaţi că persoana dragă a fost implicată într-un accident rutier?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Mandachi. FOTO: Adevărul
Ştefan Mandachi. FOTO: Adevărul

Antreprenorul Ştefan Mandachi a anunţat că va organiza duminică, 12 mai, prima conferinţă din România cu persoane care au ajuns în scaune rulante după ce au fost victime ale accidentelor de circulaţie. Ştefan Mandachi a construit primul metru de autostradă din Moldova, în semn de protest faţă de faptul că ţara noastră nu are autostrăzi.

Ştefan Mandachi a anunţat că duminică, 12 mai, la ora 13.00, va organiza o conferinţă în scaune rulante. Evenimentul îşi propune să sensibilizeze opinia publică asupra tragediilor produse de accidentele rutiere.

“Conferinţa este o ocazie unică pentru oamenii prezenţi să simtă viaţa dintr-un scaun rulant şi să înţeleagă de ce supravieţuitorii accidentelor, care au rămas cu dizabilităţi în urma acestor tragedii, sunt adevăraţi eroi. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansat proiectul film documentar, realizat de Ştefan Mandachi în colaborare cu ANSVPAR”, se arată într-un comunicat de presă transmis de antreprenorul din Suceava. 

Acţiunea va avea loc la primul metru de autostradă pe care l-a construit Ştefan Mandachi în Moldova, în semn de protest faţă de faptul că ţara noastră nu are autostrăzi.

„Conferinţa este o invitaţie la discuţie cu supravieţuitorii accidentelor rutiere şi familiile acestora, în scopul conştientizării nevoii unei schimbări de atitudine, infrastructură şi un prim pas într-o schimbare absolut necesară, pentru un viitor mai sigur pe străzile României. Doar împreună avem puterea să schimbăm imaginea nefericită a circulaţiei rutiere din României, prin iniţiativă şi demersuri concrete, care să conducă la acţiuni precum dezvoltarea infrastructurii, creşterea gradului de informare a cetăţenilor şi o conduită sigură în trafic”, transmite antreprenorul.

Ştefan Mandachi a arătat că anual 22.000 de familii de români află că cineva drag lor a suferit un accident de circulaţie.

“Ştiţi cum e atunci când vă apelează cineva drag? Fie soţia, fie copilul sau poate mama. Vă uitaţi la telefon şi zâmbiţi, chiar dacă poate nu-i momentul potrivit. Dar ce faceţi atunci dacă vocea de la telefon e a unui necunoscut? Cum reacţionaţi când aflaţi că persoana dragă a fost implicată într-un accident rutier? Un accident suficient de grav, cât să nu vă poată suna personal? Din păcate aceasta este realitatea prin care trec anual peste 22000 de mii de familii de români. Dintre aceştia, peste 8000 primesc vestea unui accident grav, iar pentru 20001 dintre ei tragedia este cruntă, întrucât oamenii lor dragi nu mai ajung să răspundă niciodată la telefon”, a declarat suceveanul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite