Suceava

articolul anterior articolul urmator

Accidente mortale produse pe circuitele de Formula 1. Cine este unicul pilot care a devenit campion mondial postmortem

0
31 Aug 2018 04:11:29
Autor: Dănuţ Zuzeac
Accidentul suferit de Ayrton Senna. FOTO www.wikipedia.org
Accidentul suferit de Ayrton Senna. FOTO www.wikipedia.org

50 de piloţi au murit conducând un bolid de Formula 1, Cameron Earl fiind primul în 1952. 32 de piloţi au murit în cadrul curselor de la Marele Premii ale Campionatului Mondial, şapte în urma traumelor suferite în sesiunile de teste şi 11 la evenimente de Formula 1 extra – competiţionale.

Formula 1 este unul dintre cele mai spectaculoase şi urmărite sporturi cu motor la nivel mondial. Primul Campionat Mondial de Formula 1 a avut loc în anul 1950 şi a fost câştigat de către Giuseppe Farina care concura pentru echipa Alfa Romeo. Germanul Michael Schumacher este cel mai galonat pilot din istoria competiţiei, având câştigate nu mai puţin de şapte trofee. În ceea ce priveşte cea mai de succes echipă din campionat, Scuderia Ferrari se află detaşat pe primul loc cu nu mai puţin de 16 trofee.

De-a lungul timpului, 50 de piloţi au decedat conducând o maşină de Formula 1. 32 de piloţi şi-au pierdut viaţa în cursele din cadrul Campionatului Mondial, şapte la sesiunile de test şi 11 la evenimentele Formula 1 din extre sezon. Din acest punct de vedere, cursa de la Indianapolis poate fi considerată cea mai periculoasă, şapte piloţi murind pe circuitul din Statele Unite ale Americii.

Britanicul Cameron Earl a fost primul pilot de Formula 1 ce a decedat, la data de 18 iunie 1952, în urma unui accident suferit în sesiunea de teste a cursei de la Nuneaton, Warwickshire din Marea Britanie.

Italianul Mario Alborghetti a a murit la data de 11 aprilie 1955, acesta fiind primul pilot de Formula 1 care şi-a pierdut viaţa în timpul unei curse de Campionat Mondial. El a decedat în timpul Marelui Premiu de la Pau de pe teritoriul Franţei.

Austriacul Karl Jochen Rindt a decedat la data de 5 septembrie 1970. Acesta a murit la vârsta de 28 de ani în timpul sesiunii de calificări de la Monza (Italia). El este unicul pilot care a devenit postmortem campion mondial de Formula 1.

Un alt campion ce şi-a găsit sfârşitul pe circuitele de Formula 1 este brazilianul Ayrton Senna. Triplul campion mondial a decedat la data de 1 mai 1994 în timpul cursei de la San Marino.

Ultimul pilot de Formula 1 ce a decedat în timpul unei curse de campionat mondial este austriacul Fritz Glatz, care a murit la data de 14 iulie 2002 la Most pe teritoriul Cehiei.

 

Alte ştiri pe această temă:

Veste teribilă pentru fanii lui Michael Schumacher: „Poate muri şi mâine!“. Ce şanse sunt să-l mai vedem pe legendarul pilot german

1 Mai, zi de doliu în Formula 1. Acum 20 de ani a murit celebrul pilot Senna. Reconstituirea cumplitului accident

Omagiu pentru Ayrton Senna. Cum vor arăta monoposturile Williams, la comemorarea a 20 de ani de la tragica moarte a pilotului brazilian

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările