Suceava

articolul anterior articolul urmator

Alegeri locale 2016 Suceava. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a obţinut cel de-al patrulea mandat de edil şef al oraşului

0
6 Jun 2016 08:55:24
Autor: Dănuţ Zuzeac
Primarul Ion Lungu a câştigat un al patrulea mandat de edil şef al Sucevei. FOTO Dănuţ Zuzeac
Primarul Ion Lungu a câştigat un al patrulea mandat de edil şef al Sucevei. FOTO Dănuţ Zuzeac

Alegeri locale 2016 Suceava. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reuşit să câştige un al patrulea mandat ca edil şef al oraşului. Acesta a obţinut 42% din voturile electoratului, în timp ce principalul său candidat, Tiberius Brădăţan (PSD), a reuşit să convingă doar 32,87% dintre suceveni să-l voteze.

Primarul liberal sucevean l-a surclasat pe contracandidatul său, Tiberius Brădăţan, cu 3.000 de voturi, obţinând cel de-al patrulea mandat consecutiv la Primăria Sucevei. Din numărătoarea paralelă a voturilor, realizată la sediul Partidului Naţional Liberal, a rezultat că primarul în funcţie, Ion Lungu, a obţinut 42% din voturile cetăţenilor din oraşul Suceava, fiind preferat de aceştia pentru încă un mandat de patru ani în fruntea municipiului reşedinţă de judeţ.

„Eu sunt un om realist, cu picioarele pe pământ, greul de-abia de acum începe. Începând de astăzi, luni, 6 iunie 2016 mă voi duce la Primărie şi mă voi ocupa de lucrurile presante – să atragem fonduri europene, să ducem la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor. Vrem să arătăm că suntem oameni de cuvânt, că în campania electorală, când am mers pe teren am identificat o sumedenie de probleme de rezolvat în oraşul nostru, dar sper ca împreună cu echipa liberală, cu domnii consilieri, cu parlamentarii noştri, cu domnul preşedinte Gheorghe Flutur şi nu în ultimul rând cu cetăţenii municipiului Suceava, să putem rezolva problemele pe care dânşii le cer spre rezolvare”, a declarat vechiul şi totodată noul primar al Sucevei, Ion Lungu.

După încheierea numărătorii paralele efectuate de PNL, Ion Lungu a obţinut 42% din voturi, Tiberius Brădăţan – 32,87%, Ştefan Alexandru Băişanu – 14,17% şi Marian Andronache 6,67%.

Trebuie spus faptul că şi pentru Consiliul Local al municipiului Suceava, PNL a obţinut majoritatea mandatelor, obţinând 42,15% din voturi, în timp ce PSD a primit 33,97% din voturile electoratului.

Ion Lungu, actualul primar al municipiului Suceava, a fost ales pentru prima dată primar în 2004, când a candidat tot din partea PNL. Acesta a părăsit partidul, cu puţin timp înainte de alegerile locale din 2008 şi s-a alăturat celor din PDL. Susţinut de echipa lui Gheorghe Flutur, Ion Lungu a obţinut un nou mandat de primar, câştigând alegerile din 2008 cu 70% din voturi. Ion Lungu a devenit preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, fiind reales primar în 2012, având cu 1.000 de voturi mai mult în faţa candidatului USL, Alexandru Băişanu.

În septembrie 2014, primarul Sucevei a anunţat că renunţă la activitatea politică pentru a se dedica doar administraţiei publice, însă în luna februarie a acestui an, s-a reînscris în PNL, fiind desemnat drept candidat la Primăria municipiului.

Lungu este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea Contabilitate financiară, management, marketing şi administrarea afacerilor şi deţine o diplomă de master în managementul administraţiei publice în ţările UE obţinut la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, Ion Lungu deţine un apartament în municipiul Suceava şi un autoturism fabricat în anul 2000.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările