Suceava

articolul anterior articolul urmator

Ameninţări între proprietarii de maşini: „Dacă mai parchezi aici, ai să regreţi“

10
27 May 2021 15:59:57
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Lipsa locurilor de parcare din Suceava a stârnit numeroase conflicte între cetăţeni. Unii au ajuns să se creadă proprietari pe spaţiul public şi rezervă fără drept locurile de parcare. Dacă, totuşi, alţi şoferi îndrăznesc să le ocupe, se ajuge la ameninţări şi chiar vandalizarea maşinilor.

Primăria Suceava vrea să construiască parcări supraterane în mai toate cartierele oraşului. Demersuri concrete au fost făcute pentru ridicarea unor astfel de construcţii în cartierele Areni şi Obcini. 

Numai că proiectele se dezvoltă în timp, iar problema lipsei locurilor de parcare din oraş este tot mai acută şi duce la conflite între vecini.

Unii şoferi au ajuns să se creadă proprietari pe spaţiul public şi îşi rezervă fără drept locul de parcare. Dacă alţi conducători auto ocupă parcarea blocată cu bolovani sau lăzi se trezesc cu mesaje de ameninţare în parbriz sau riscă să le vandalizate maşinile.

 „Dacă mai parchezi o zi întreagă aici, o să regreţi. Nu vă este ruşine? Nu aveţi 80 de lei pentru parcări? Noi de la bloc unde să parcăm? Mergi la spital”, este mesajul scris pe un bilet pus în parbrizul unei maşini care a fost parcată în zona Spitalului Judeţean Suceava. 80 de lei este costul unui abonament de parcare pentru angajaţii spitalului în curtea unităţii medicale. 

Un alt cetăţean, din cartierul Burdujeni, a primit un bilet prin care este rugat să nu mai ocupe locul de parcare de pe spaţiul public. Sub protecţia anonimatului, bărbatul a spus că dacă nu se conforma risca să îşi găsească cauciurile găurite.

Au fost situaţii în care nemulţumiţii au trecut la fapte. Un taximetrist care şi-a lăsat maşina în parcarea din spatele Poştei de pe Mărăşeşti chiar a găsit cauciucurile sparte.

Şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, aminteşte că parcările de reşedinţă din Suceava nu sunt contra cost, toţi cetăţenii au dreptul să parcheze gratuit şi că cei care ameninţă proprietarii sau distrug maşinile riscă să fie sancţionaţi. 

Citeşte şi:

Despăgubiri de 220.000 de lei într-un dosar de omor. Cât mai trebuie să plătească doi fraţi pentru că l-au ucis pe tatăl unui copil de zece ani

Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Florescu Constantin
27.05.2021, 16:09:24

Meltenii ameninta! Parca distrugere se numeste taiatul cauciucurilor deci puscarica!

-2 (10 voturi)
Scaramouchee
27.05.2021, 21:01:19

Uite ! Meltenii cocalaruri iti dau minusuri... Si eu m-am trezit cu un bilet in parbriz, asemanator, acum 12 ani cand erau locuri de parcare kaklau. Acum bobmarierul scoate sabia sa-si marcheze locul public de parcare...

+2 (2 voturi)
Florescu Constantin
27.05.2021, 23:12:09

stiu ma , stiu.

-6 (8 voturi)
Popa Pius
27.05.2021, 16:10:17

Și în Constanța s-au învrăjbit oamenii din cauza ideilor crețe ale amiralului Moș Teacă. Toate parcările de reședință sînt cu plata, iar dacă după ora 16 ai locul ocupat și chemi pîndarii primăriei, aceștia nu pot face nimic deoarece nu au acces la baza de date a populației, dar geamirache încasează banii pe parcări.

+9 (9 voturi)
doar constat
27.05.2021, 16:47:37

sub "rezerva anonimatului" sunt toti zmei ...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările