Suceava

articolul anterior articolul urmator

Apelul disperat al directorului Spitalului Rădăuţi: „Redeschideţi la Suceava! Oamenii mei explodează. N-au timp să meargă la toaletă“

3
31 Mar 2020 16:02:37
Autor: Oana Şlemco
FOTO:Suceava-spartpress.ro
FOTO:Suceava-spartpress.ro

Spitalul Suceava tratează oficial doar cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19. Unitatea medicală apare în planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei, publicat în Monitorul Oficial de marţi, 31 martie. Bolnavii cu alte patologii trebuie să se adreseze altor unităţi medicale, primul pe listă fiind cel de la Rădăuţi. Managerul unităţii medicale rădăuţene susţine că spitalul pe care-l administrează nu face faţă.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, avocatul Traian Andronachi, susţine că de o săptămână, unitatea pe care o coordonează a devenit teatrul scenariului din filmul „Sparta”, ca urmare a închiderii Spitalului Judeţean Suceava din pricina numeroaselor cazuri de coronavirus.

El solicită suplimentarea personalului medical cu oameni de la UPU Suceava. Managerul Andronachi a declarat, prin telefon, la Radio Top: „Toată lumea asaltează Spitalul Rădăuţi şi mâna asta de oameni de-aici, care din punctul meu de vedere sunt nişte eroi, face faţă acestui asalt continuu. Faptul că de lunea trecută, de la ora 09.00, am fost informat oficial de Direcţia de Sănătate Publică şi de Serviciul de Ambulanţă că primim tot ceea ce înseamnă urgenţe din tot judeţul e un lucru ştiut de toată lumea. Ceea ce lumea nu ştie e că redeschiderea UPU Suceava nu reprezintă nici un real avantaj pentru Spitalul Rădăuţi atît timp cît această Unitate de Primiri Urgenţe nu este susţinută de secţii şi compartimente din cadrul Spitalului Judeţean. Degeaba vine ambulanţa şi opreşte la Spitalul Judeţean, la UPU, dacă UPU se uită la caz şi apoi îl trimite pe bandă rulantă la Rădăuţi”.

Traian Andronachi a adăugat că SJU trimite la Rădăuţi inclusiv pacienţi care au boli ce nu pot fi tratate în spitalul municipal.

„Cel mai dureros e faptul că ne-au trimis şi ne trimit nouă patologii care nu au ce căuta aici. Spitalul Rădăuţi nu are secţie de Cardiologie, de Neurochirurgie, nu intervine pentru infarct miocardic acut, nu tratează cazuri de chirurgie pediatrică sau de chirurgie pediatrică plastică. Dar cel mai dureros e că se trimite în continuare la Spitalul din Rădăuţi patologie clară, certă, de COVID, în timp ce la Suceava, Urgenţa are peste drum Secţia de COVID, specială. Oamenii ăia de acolo trebuie organizaţi şi trebuie să-i organizeze cineva corespunzător. Ştiu că este greu, nu-l critic absolut deloc pe domnul doctor Filip, (n.r. - managerul interimar al Spitalului Judeţean Florin Filip), dar omul se chinuie şi se străduieşte să facă ceva în debandada de-acolo. Dar dacă nu reuşesc să deschidă spitalul ca să funcţioneze, să ne dea nouă medicii de-acolo, că noi ne descurcăm, pentru că avem sprijinul comunităţii şi am fost orientaţi în timp şi spaţiu şi am făcut achiziţiile când a trebuit şi ele curg încet”, a precizat avocatul.

Însă, conform managerului, problema e cu asigurarea personalului. „Cel mai greu e cu resursa umană. Deci oamenii ăştia explodează. Închipuiţi-vă să stea îmbrăcaţi non-stop în combinezoane. N-au timp să meargă la toaletă. Nici nu se poate pune în discuţie să vorbeşti la telefon, că n-ai cum să ajungi la telefon aşa echipat. Avem nevoie de acei medici urgentişti care în momentul de faţă sunt la UPU Suceava sau unde or fi ei în ţară. Şi trebuie să vină să ne ajute. Soluţia e aceea ca Urgenţa să fie funcţională la Rădăuţi, dacă tot nu poate fi susţinută de Spitalul Judeţean Suceava”, a mai arătat managerul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

toma spinu
31.03.2020, 17:13:56

Niste adevarați eroi acuncați intr-o lupta fără nici o șansa deoarece fondurile cu care trebuia să fie cumpărate mijloacele cu care să lupte au fost furate de cohortele de politicieni iresponsabili .Si când te gândești că noi acordăm pensii speciale unor tablagii semianalfabeti de prin armata și poliție.

+3 (3 voturi)
samurai _x
31.03.2020, 18:16:14

ORGANIZATII !!! Puneti armata sa le faca proceduri si ordine acolo. Numai sub un medic militari poate creea rezulltate si oridne in acel spital. DAti afara daca nu usnteti multumiti. Oamenii aia au nevoie de conducere Brici- Inteligenta , Tone de Echipamente si de Masuri de reoragnizare - URGNET- Totul acolo trebuei sa fundtioneze ca o amsinarie cu oameni pe ture - care nu se vad reducnat price sansa de infectie. Medicii si Asistentele trebuei CAzati la 3 hoteluri - cele mai bune din zona ca sa evite orice risc. SUnt convins ca si un medic militar in rezerva poate pune lucrurile mai in ordine acolo decat un medic civil manager

+1 (1 vot)
Baldwin Rochelle
31.03.2020, 18:59:07

https://kkiss.club - sitе minunаt de întâlniri pentru adulții care dоrеsс să găsească un partеner carе să facă sex

-1 (1 vot)