Suceava

articolul anterior articolul urmator

„Ard îngeri în spitale, dracii dansează-n catedrale!”. Lumânări aprinse la Suceava şi Fălticeni pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

3
1 Nov 2015 23:46:17
Autor: Dinu Zară
Sucevenii au aprins lumânări pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. FOTO: Facebook
Sucevenii au aprins lumânări pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. FOTO: Facebook

Câteva zeci de tineri din oraşele Suceava şi Fălticeni au aprins lumânări în amintirea victimelor incendiului din clubul Colectiv. Tinerii au scris din lumânări „The Day We Die”, titlul piesei pe care o interpreta formaţia Goodbye to Gravity atunci când au izbucnit flăcările.

La Fălticeni, tinerii s-au strâns în zona centrală a oraşului, în piaţa Nada Florilor, lângă ceasul atomic. Tinerii au aprins lumânări spre amintirea celor 30 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit vineri, 30 octombrie, în clubul bucureştean Colectiv, şi au păstrat câteva momente de reculegere.

La Suceava, momentul de reculegere a avut loc în zona centrală, în Piaţa Drapelelor, lângă statuia „Bucovina înaripată”.

Tinerii au aprins zeci de lumânări pe soclul statuii şi în faţa monumentului au scris din lumânări „The Day We Die”, titlul piesei de pe noul album al formaţiei Goodbye to Gravity care era interpretată chiar în momentul în care au izbucnit flăcările.

„Ard îngeri în spitale, dracii dansează-n catedrale. N-am alte cuvinte să descrie agonia, poate unul singur: România!”, sunt versurile ale formaţiei BUG Mafia care au fost scrise pe un carton amplasat între lumânări, făcându-se referire şi la numărul de biserici şi spitale din ţară.

Tinerii s-au organizat pe Facebook şi au participat în număr mare la cele două evenimente de comemorare a victimelor incendiului.

„Chiar dacă ne aflăm la sute de kilometri distanţă de Bucureşti, noi ne gândim şi ne rugăm pentru persoanele care au plecat la cer şi pentru cele care se luptă să rămână în viaţă”, a spus Denisa.

La Fălticeni au fost aprinse lumânări în Piaţa Nada Florilor:

 

Alte ştiri din Suceava:

Incendiu în clubul Colectiv. Sucevenii nu au avut unde să doneze sânge pentru victime. Centrul de transfuzii, închis sâmbătă şi duminică

Nevăzătorul elev-orchestră care cântă la 16 instrumente muzicale. Problemele de vedere nu l-au împiedicat să devină un muzician apreciat

Zeci de persoane au stat la coadă pentru a cumpăra un bilet la filmele ce vor rula în cinematograful proaspăt inaugurat în Suceava

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.11.2015, 00:27:17

Comentariu considerat abuziv.

CVT
2.11.2015, 04:03:24

Turma de degenerati, spalati pe creier, cum se aduna ei, ca gastele cand le arunci o mana de boabe.

0 (2 voturi)
civis rumanum sum
4.02.2016, 01:04:13

Le-au svârlit "demonokratie".

Modifică Setările