Suceava

articolul anterior articolul urmator

O enoriaşă îl atenţionează pe ÎPS Calinic: „Un preot şi-a contruit un palat din donaţii”

9
19 Jan 2021 11:33:52
Autor: Oana Şlemco
FOTO:ziarulumina.ro
FOTO:ziarulumina.ro

O credincioasă i-a transmis arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, că un preot şi-a construit un palat din banii donaţii de credincioşii care i-au cerut să le deschidă Sfânta Carte.

ÎPS Calinic le-a recomandat preoţilor suceveni să nu le ceară sume exagerate enoriaşilor atunci când citesc rugăciuni. Ierarhul a făcut precizarea după ce a fost avertizat de o credincioasă că un preot din judeţul Suceava şi-a construit un palat din banii donaţi de credincioşi.

„Este normal ca un preot să deschidă Sfânta Carte în biserică sau acasă pentru a primi aşa-zise donaţii din care şi-a construit un palat? Este vorba de preotul Y.”, este întrebarea enoriaşei, care a fost publicată pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Ierahul i-a răspuns femeii că rugăciunea nu poate fi condiţionată de foloase materiale.

„Este normal ca un preot să citească credincioşilor, în biserică sau acasă, rugăciuni la toată trebuinţa, însă nu în schimbul unor exagerate foloase materiale pentru a-şi construi palate. Dacă unele persoane mai oferă preotului câte ceva, însă fără ca rugăciunea să fie condiţionată de acest aspect, consider că acelora nu li se trage sărăcia din asta. (...) 

Cât priveşte problema la care faceţi referire, la nivel de eparhie s-a trimis o circulară prin care preoţii au fost rugaţi să nu recurgă la practici străine rânduielii Bisericii Ortodoxe, care pot atrage după sine depunerea din treaptă sau chiar caterisirea. Să nu fie! An binecuvântat!”, a declarat ÎPS Calinic. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şofer achitat, deşi a condus băut şi a omorât un pieton. Explicaţia instanţei

Amenzi de 25 milioane de euro pentru Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger. Reacţia Egger

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Tudor Miclovan
19.01.2021, 11:49:07

Nu stie bine enoriasa, a fost o minune dumnezeiasca, s-a ridicat singur palatul. La fel si jipanene, mertanele vin singure de la reprezentanta calauzite de mana divina. Numai gagicile popilor vin singure. Sa se lepede de pacate, ca sa faca loc altora.

0 (14 voturi)
gyll
19.01.2021, 12:09:41

Sfânta ce? Sfânta prostie a celor care s-au lăsat înșelați de către hoțomanul de popă.

+4 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
19.01.2021, 12:16:21

Comentariu considerat abuziv.

Popa Pius
19.01.2021, 13:01:10

Palat din donații? Îțin dai seama cîta-i gloata de proști pe meleagurile alea...

+5 (7 voturi)
Mironov George
19.01.2021, 13:41:55

In USA unde educatia costa, datorita posibilitatilor reduse multi americani ramana cu un nivel de instructie scazut, ceea ce face ca profitorii sa-i exploateze. Citeam de un caz in care o familie de profitori, citea biblia, si apoi extragea pasaje pe care le interpreta, inregistrand totul pe DVD-uri. Apoi vindea DVD-urile la biserica proprie si prin comertul electronic. In felul acesta devenisera milionari, cu o casa enorma, autoturisme in timp ce prostovanii o duceau de azi pe maine. Concluzia, in orice societate in care proportia prostovanilor este mai mare de 5% din totalul populatiei (la noi depaseste 50%), se vor gasi profitori care sub o forma sau alta sa-i exploateze si sa se imbogateasca pe spatele lor. La fel si popalaul din articolul de mai sus. Mai oameni buni, daca stiti ca popalaii nu fac decat sa va exploateze, ce cautati la biserica. Mergeti in natura, rugativa la copaci, la soare, ca el va tine in viata. Nu popa va incalzeste ci soarele (egiptenii aveau dreptate, credeau in zeul soare)

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările