Suceava

articolul anterior articolul urmator

Arhiepiscopul Sucevei, despre restricţiile impuse la pelerinajul cu moaştele Sfintei Parascheva: „Cei infestaţi cu Covidul marxismului nu cred!”

36
12 Oct 2020 16:15:48
Autor: Oana Şlemco
ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţiului FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţiului
ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţiului FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţiului

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a criticat dur restricţiile impuse de autorităţi la pelerinajul cu moaştele Sfintei Parascheva, de la Iaşi, în contextul pandemiei de COVID-19.

„De altfel, era lesne de înţeles că se va ajunge aici; în Scriptură găsim scris că „va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi” (Matei 27, 64). Ne-au lăsat fără slujba de Înviere, trebuie să ne lase şi fără cea de Crăciun! Fiecare perioadă îşi are Diocleţienii şi Maximilienii ei. Uneori chiar mai zeloşi decât aceia! Din păcate, numele unora ca aceia au rămas în istorie ca nişte nume de ocară”, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţia bisericească.

Înaltul crede că unii nu sunt capabili să înţeleagă că atingerea raclei poate să vindece boli. Despre cei care nu cred în astfel de minuni, episcopul spune că au fost atinşi de „COVID-ul marxismului”.

„Incoruptibilitatea trupurilor sfinţilor este o minune a lui Dumnezeu în viaţa lor, pe care persecutorii Bisericii din toate timpurile nu au înţeles-o şi nici nu o vor putea înţelege. Este imposibil pentru cineva cu mintea desacralizată să înţeleagă cum este posibil să te poţi vindeca de boli incurabile atingându-te de racla unui sfânt sau de o icoană făcătoare de minuni, când întreaga ştiinţă medicală nu ţi-a rezolvat suferinţa.

 Şi, totuşi, se poate! Da, v-o spun răspicat, SE POATE! Minunile sunt dincolo de capacitatea noastră de înţelegere. Citiţi cartea „Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva” sau „Minunile Maicii Domnului prin Icoana sa cea Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hadâmbu” şi vă veţi convinge. Sunt mărturiile celor care au fost beneficiarii unor asemenea minuni, în care cei infestaţi cu Covidul marxismului NU cred!”, se mai arată în comunicat.

ÎPS Calinic întreabă retoric: ”Cum să împiedici vizita cuiva la cel mai bun prieten al său? Chiar şi sub pretextul că îi vrei binele, antepronunţându-te că acesta nu este capabil să respecte nişte norme, neînvestindu-l cu încredere în responsabilitatea lui”.

”Să i se ceară oare sfintei de către forţele de ordine, la trecerea dintr-un judeţ în altul, cartea de identitate sau buletinul de analize? Rămâne de văzut! De ce nu? Te poţi aştepta şi la aşa ceva! Însă, cert este că în urma testelor din ultimele sute de ani, Sfânta Cuvioasă Maica noastră Parascheva de la Iaşi a dovedit că în firavul ei trup are într-un procent foarte mare pe Duhul Sfânt; aşa se şi explică faptul că mâinile ei sunt mereu calde, iar relicvele ei, frumos mirositoare, sunt făcătoare de minuni.

Însă, din păcate, nu poţi să ceri cuiva să creadă în cruce şi icoane pe care le consideră idoli ori să cinstească pe sfinţi atâta timp cât acestea la acela lipsesc cu desăvârşire”, se mai arată în comunicat.

Vă invităm să citiţi şi: 

Mesajul sfâşietor al unui medic ATI: „În ultima vreme, puţini pacienţi care ajung pe Terapie Intensivă se fac bine“

Covor de flori şi de lumânări aprinse în faţa liceului din Suceava, pentru directorul răpus de COVID-19: „Un munte de om, un munte de suflet”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Utilizator Adevărul
12.10.2020, 16:27:46

Comentariu considerat abuziv.

Gherghisan Comandor
12.10.2020, 16:35:21

Nu aveti nevoie de oameni de ordine? Vin daca ma chemati. Imi iau si 2 tovarasi (colegi in Militie) si venim echipati in uniforma de colonei de militie , diagonala si bastoane de cauciuc.

-4 (8 voturi)
geek-a-contra
12.10.2020, 16:30:27

cînilic al sușevei ar trebui sa-si aminteasca ce s-a intimplat cu precedesorul lui...

+3 (5 voturi)
Mircea Nistor
12.10.2020, 16:30:56

Aoleu, Înalt-Prea Sfințite, aparent nici predecesorul domniei-voastre n-a prea crezut în COVID, și uite că până la urmă, acela l-a răpus...Sau cine știe,poate l-o fi infectat vreo Iudă cu un sărut în Săptămâna Patimilor , că poate stătea în gâții cuiva care vroia să-i ia locul....

+6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
12.10.2020, 16:34:31

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările