Suceava

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile nu găsesc plasmă pentru o asistentă medicală aflată în stare foarte gravă în spital. „Ajutaţi-mă să o am alături pe mămica mea!”

0
8 Sep 2020 16:20:40
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Facebook/ Mihaela Ramona
FOTO: Facebook/ Mihaela Ramona

O asistentă medicală de la Spitalul municipal Rădăuţi este internată în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Mariana Rodica Petrariu, în vârstă de 52 de ani, este la Terapie Intensivă, intubată.

UPDATE: Directorul Spitalului Rădăuţi a reuşit în cele din urmă să găsească plasma necesară pentru tratamentul asistentei medicale. Plasma a fost adusă de la Arad cu un avion SMURD. Avionul a aterizat pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" în seara zilei de luni, 8 septembrie.

Fiica asistentei medicale a cerut, în repetate rânduri, sprijinul autorităţilor pentru tratamentul de care are nevoie mama sa, care este internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Pentru că nu a obţinut sprijinul de care avea nevoie, tânăra în vârstă de 24 de ani a făcut un apel disperat pe Facebook.

„Cu toţii o cunoaşteţi pe mama mea.. Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală şi o soţie dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat. 

Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitalul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi. Vă rog cei care puteţi să ne ajutaţi să donaţi PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-RODICA, grupa de sânge A2, Rh pozitiv. jutaţi-mă să o am alături pe mămica mea. Va rog! Distribuiţi mesajul la cât mai multă lume”, a scris pe Facebook fiica asistentei medicale.

Mariana Petrariu este asistentă medicală la Spitalul Rădăuţi. 

Contactat telefonic, managerul unităţii medicale, Traian Andronachi, a declarat că eforturile pe care le-a făcut pentru a o ajuta pe asistentă nu au avut până acum niciun rezultat.„De la Centrul de Transfuzii n-am primit niciun răspuns. Am cerut ajutorul managerilor spitalelor din ţară pe un grup de WhatsApp pe care suntem toţi. I-am trimis ministrului Sănătăţii mesaje şi prin SMS, şi pe WhatsApp, dar nu mi-a răspuns. L-am sunat la prima oră pe prefect, dar mi-a răspuns abia acum, după-amiază. Nu ştiu ce să mai fac”, a declarat Andronachi. potrivit stirisuceava.net. 

Vă sugerăm să citiţi şi: 

Ambasada Rusiei: „Rolul decisiv al Armatei Roşii în victoria împotriva nazismului este pus sub semnul întrebării“

Cum s-ar putea face cazarea studenţilor şi profesorilor în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările