Suceava

articolul anterior articolul urmator

Bărbaţii care au lovit fără milă un cal epuizat au ajuns în arest pentru „schingiuirea animalelor“

2
16 Jun 2020 12:54:58
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava
FOTO: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava

Doi bărbaţi din comuna Dumbrăveni a judeţului Suceava, care au fost filmaţi în timp ce loveau un cal epuizat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii suceveni. Este o premieră pentru judeţul Suceava.

Săptămâna trecută, pe reţelele de socializare a apărut un clip în care se vedea cum un individ lovea cu sălbăticie un cal care era pur şi simplu epuizat şi nu mai putea trage la căruţă. 

În filmare mai apare un un alt individ, care în loc să-l potolească pe agresor, începe să facă scandal atunci când observă că întreaga scenă este filmată. Ulterior, s-a aflat că cei doi erau tată şi fiu, primul de 48 de ani şi cel de-al doilea de 28 de ani.

După apariţia în spaţiul public a înregistrării video, s-au autosesizat atât reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor, cât şi Inspectoratul de Poliţie Suceava. Proprietarii au fost identificaţi. Calul a fost examinat de un medic veterinar, care a constatat că are numeroase urme de lovituri. Animalul a ajuns în grija Asociaţiei „Casa lui Patrocle”.

”În vederea examinării s-a solicitat sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare, la faţa locului asigurându-se prezenţa medicului din cadrul acestei instituţii şi a medicului din cadrul circumscripţiei sanitar-veterinare Dumbrăveni. În urma examinării medicale a cabalinei s-a constatat că aceasta prezenta leziuni la nivelul picioarelor din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociaţia «Casa lui Patrocle» şi transportat la un centru de îngrijire”, declara, săptămâna trecută, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

În cursul zilei de luni, 15 iunie, poliţiştii din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, au reuşit să adune probatoriul necesar şi au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor doi pentru comiterea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „ultraj contra bunelor moravuri”. Ei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alfa Omega
16.06.2020, 14:34:36

Calul sa fie confiscat si dat la o asociatie de protectia animalelor ! Acesti nemernici trebuie sa plateasca hrana victimei pana cand acesta este plasat undeva la niste oameni care iubesc animalele si nu le schinjuesc in oc sa le dea mancare si loc de odihna ! Tiganii acestia care nu stiu sa se poarte cu un cal dapai cu copiii lor si trebuie sa fie cercetati pentru rele tratamente , tortura si schinjuirea animalelor ! Iar protectia copilului trebuie sa trimita un asistent maternal sa vada daca si copiii nu primesc cam aceleasi tratamete ca si animalele din batatura !

OmTacut
17.06.2020, 01:47:35

Cei doi indivizi trebuie biciuti pana la os, mama lor de nenorociti.

Modifică Setările