Suceava

articolul anterior articolul urmator

Broşuri anti-vaccin împărţite în incinta Catedralei Arhiepiscopale de la Suceava

9
25 Oct 2021 15:59:00
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Enoriaşii care au trecut pragul Catedralei Arhiepiscopale a judeţului Suceava au găsit în incintă broşuri cu mesaje anti-vaccin. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, susţine că materialele tipărite nu aparţin instituţiei bisericeşti şi că au fost lăsate de persoane necunoscute.

Sunt oameni care investesc bani grei în campanii împotriva vaccinului anti-COVID. Ca dovadă, credincioşii care au trecut pragul bisericii Sfântul Gheorghe din cadrul Mănăstirii Sfântul Ioan din Suceava, care este catedrala arhiepiscopală a Sucevei, au găsit în incintă broşuri cu mesaje menite să-i determine pe cititori să nu se vaccineze.

„Vaccinul este un experiment! Nu vă vaccinaţi ca să nu regretaţi”, este titlul de deschidere de pe coperta publicaţiei.

În articole nesemnate sunt citaţi presupuşi cercetători din Spania şi SUA, care ar fi descoperit legăturile dintre vaccin şi 5 G şi se fac afirmaţii alarmiste şi mai ales nedovedite ştiinţific, precum că în perioada următoare „vor muri pe capete persoanele vaccinate” şi că vaccinul ar avea efecte devastatoare asupra sângelui. 

Apoi, cititorii sunt puşi la curent cu tot felul de teorii conspiraţioniste şi sunt îndemnaţi să consulte diferite site-uri care conţin informaţii anti-vaccin şi clipuri publicate pe YouTube.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, a declarat ferm că instituţia bisericească nu are nicio legătură cu broşurile anti-vacciniste, nu îi aparţin.

El a explicat că, din păcate, broşura găsită la începutul acestei săptămâni în incinta bisericii „nu este prima variantă”. Au mai fost şi alte pliante pe care călugării lăcaşului de cult le-au îndepărtat de îndată ce le-au găsit. Preotul a spus că într-una din zile, în biserică au fost văzute două persoane îmbrăcate în haine preoţeşti care au lăsat materiale tipărite cu mesaje anti-vaccin. 

Ca să nu mai aibă astfel de probleme, Consiliul Mănăstirii a adoptat o hotărâre prin care interzice împărţirea de pliante, broşuri sau ziare neatorizate în incinta lăcaşului de cult. Altfel spus, cei care vor să distribuie materiale publicitare, de propagandă, în mănăstire trebuie să ceară binecuvântarea călugărilor.

Judeţul Suceava este la coada clasamentului naţional la numărul persoanelor vaccinate anti-COVID. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un medic le cere politicienilor să oprească slujbele în biserici: O să rămână fără enoriaşi!

Misterul monumentului „micului japonez”, înmormântat în oraşul de pe malul Dunării  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Azzumbo Jo
25.10.2021, 16:11:02

In cazul asta, ar fi momentul sa instaleze camere de supraveghere in biserica respectiva, Indreptate spre usa de acces in biserica, nu spre altar, ca sa nu se intimideze parintele camd primeste donatii de la enoriasi.

+11 (13 voturi)
Tomescu Tom
25.10.2021, 16:33:31

Oxidul de grafen ?? 😂 99,999% dintre credincioșii parohiei .. habar nu au că există , habar nu au ce este .. . La fel de bine puteau spune că vaccinul conține ADN de Tyrannosaurus Rex 😂, credulii puneau botu' oricum ..

+3 (3 voturi)
X Sabrewulf
25.10.2021, 16:37:18

Asta cu oxidul de grafen e de pe activenews :)))

+8 (8 voturi)
Simitis Kostas
25.10.2021, 17:19:16

Călugării de la Petru Vodă se ocupă cu așa ceva. Dar și Atitudini oficiosul Legionar al Mănăstirii, ce propagă conspirații, și propagandă antivaccin. Dar m-ai este și Active News, care ar trebui anchetat pentru subminarea sănătății publice.

+2 (2 voturi)
123 ABC
25.10.2021, 16:59:48

Nu va vaccinati ca sa nu regretati ! Brosurile astea ar trebui sa ajunga in ATI, poate chiar aduse de cei care le-au conceput!

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările