Suceava

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Suceava, în carantină totală. Căile de acces în oraş, securizate de Armată şi Poliţie. Alte opt comune din judeţ, izolate prin ordonanţă militară

46
30 Mar 2020 23:29:43
Autor: Cezar Pădurariu
Oraşul Suceava
Oraşul Suceava

Grupul Comunicare Strategică a anunţat în seara zilei de luni, 30 martie, "carantinarea" oraşului Suceava şi a altor opt comune din judeţ, toate căile de acces în municipiul Suceava fiind deja securizate de Armată şi Poliţie.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat în seara zilei de luni, 30 martie, instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a opt comune limitrofe: Adâncata, Salcia, Bosanci, Ipoteşti, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. 

Măsurile restrictive sunt instituite prin intermediul unei Ordonanţe Militare, cu numărul 6. 

În zona carantinată pe perioada stării de urgenţă este permisă intrarea şi ieşirea pentru:

- transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în zona carantinată, precum şi a aprovizionării populaţiei;

- persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Accesul pe aeroportul internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Consiliul Judeţean Suceava împreună cu primarii şi consiliile locale din unităţile administrativ-teritoriale situate în zona de carantinare şi zona de protecţie vor lua măsuri de a asigura funcţionarea serviciile de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.

La nivelul judeţului Suceava, au fost înregistrate până în seara zilei de luni, 30 martie, 593 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ 27% din totalul pacienţilor din România.

Măsura radicală anunţată de ministrul Vela vine după anunţarea în seara zilei de luni, 30 martie, a 13 noi decese cauzate de COVID-19 în judeţul Suceava.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Lamuritorul
30.03.2020, 23:40:22

Se impunea masura, clar. Asteptam ca organele sa intre in erectie si cretinul care are "meritul" covarsitor in treaba asta sa ajunga la o izolare. Mai prelungita, ca sa fie sigura. Apropo, ce mai face lepra ala, Casanova cu speciala de la Bucuresti?

+14 (16 voturi)
Comisaro Cattani Mihai
30.03.2020, 23:50:30

Firea sa faca donatie de TESTE LA SUCEAVA CELE >10000

0 (14 voturi)
Herr Hoher
30.03.2020, 23:54:06

Prostu' asta de Velea nu stie ca carantina (sic) nu este verb? Nu i-ar strica sa mai dea pe la scoala ca nu il musca. "Specialistii PeNeLe-i cu scoala facuta la 40 de primaveri! Macar Adrian Nastase avea scoala facuta pe cinstite. Nu va furau niste prosti ca acuma.

-4 (28 voturi)
Utilizator Adevărul
30.03.2020, 23:58:25

Comentariu considerat abuziv.

Codruta=Tepes
30.03.2020, 23:57:19

Dragi suceveni, daca mai auziti de Fluturi/Omide prin politica locala, dati-le oua si rosii. La fel si ceilalti romani din alte judete celorlalti baroni locali, indiferent ai carui partid sunt. La asa ceva ajungeti daca acceptati sa traiti in feude. Sa speram ca si Justitia isi va face datoria!

+6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările