Suceava

articolul anterior articolul urmator

Care este condiţia esenţială ca urzicile să aibă efect după ce sunt mâncate

6
12 Mar 2019 06:09:11
Autor: Oana Şlemco
FOTO: www.poftabuna.com
FOTO: www.poftabuna.com

Studiile cercetătorilor arată că urzicile stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Postul Paştelui nu este o perioadă uşoară pentru creştinii care întrerup consumul de carne, lactate şi ouă. Din paleta largă de legume care pot da savoare mâncărurilor fac parte şi urzicile.

Studiile cercetătorilor arată că mâncărurile de urzici stimulează sistemul imunitar, ajută la vindecarea bolilor de piele şi la detoxifierea organismului. În plus, au un conţinut ridicat de vitamina C şi fier.

Urzicile pot contribui la vindecarea anemiei, energizează organismul, ajută la înlăturarea stărilor de oboseală. Sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, gută sau artrită pentru că scad glicemia şi au proprietăţi antiinflamatoare. Urzicile sunt recomandate şi pentru întreţinerea podoabei capilare. Şamponul de urzică face minuni în cazul celor care au mătreaţă sau se confruntă cu problema căderii părului.

Ceiul de urzică pentru uz intern are efect benefic în tratarea bronşitei şi a astmului. Conţine antihistaminice naturale care combat alergiile. În plus, ajută şi la reducerea retenţiei de apă. Cel pentru uz extren, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Aşadar, urzicile ajută la sănătatea organismului cu o condiţie: să fie culese din zone nepoluate, din pădure şi nu de pe marginea drumurilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Popa Pius
12.03.2019, 09:24:37

Sa fie proaspete...

+2 (2 voturi)
mircea miricioiu
12.03.2019, 11:30:56

bai oameni buni, chiar nu va lasati. care este de fapt conditia esentiala ? dar pana la urma care este conditia esentiala sa publici un astfel de text ? sa minti ? sa minti prin omisiune ? sa inseli cititotul prin etichete ( citeste "titluri" ) mincinoase ? sau pur si simplu sa scrii, orice, oricum ca ziarul on line adevarul are vizibilitate si te baga in ochii cititorilor ? la naiba, nu ca este vreun mister sau vreo reteta miraculoasa cu urzici pe care nu o cunoaste romanul si abia asteapta sa i-o spuneti voi. dar, onestitatea, fair-play-ul vostru unde este ?

+6 (6 voturi)
foarte atent
12.03.2019, 12:38:28

hai ca sunteti amuzanti...cum ma? -"să aibă efect după ce sunt mâncate"....hahaha pai se poate sa aiba efect INAINTE de a fi mancate?! -"conditia esentiala"...este sa nu fie din culese din margine drumului !!! "sa fie din padure" !! hahaha...credeti voi ca la piata/supermarket e vreo urzica din padure !? behehe, behehe, hai sa scriem...!!

+4 (6 voturi)
ivanhoe zoom
12.03.2019, 13:24:37

Au un efect si inainte sa fie mancate,daca le atingi te pisca:)

+4 (4 voturi)
Realist
12.03.2019, 14:33:27

".... sa aiba efect dupa ce sunt mancate" :))) exprimare la nivel de gradinita ! :(((

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările