Suceava

articolul anterior articolul urmator

Ce avere declarase şeful de la Permise, găsit de DNA cu 600.000 euro ascunşi

0
1 Dec 2020 06:00:01
Autor: Oana Şlemco
Radu Obreja FOTO: Oana Şlemco
Radu Obreja FOTO: Oana Şlemco

Radu Obreja, fost comisar-şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, nu este nici pe departe bogat în declaraţia de avere completată în iunie 2020. În acte nu are nici casă şi nici maşină. Procurorii susţin că în realitate bărbatul a pus deoparte mai mult de 600.000 de euro.

Fostul comisar-şef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Suceava, Radu Obreja, a completat declaraţia de avere în iunie 2020. 

În documentul publicat pe site-ul Prefecturii Suceava se arată că salariul său aferent anului 2019 a fost 64.036 de lei.

În declaraţia de avere, mai sunt trecute trei parcele de teren: un teren intravilan de 1.000 mp, situat în comuna Mălini, un teren agricol în suprafaţă de 5.237 mp în Frasin, ambele achiziţionate în cursul anului 2005, şi o fâneaţă de 973 mp, cumpărată în 2009 la Mălini. 

În rest, în acte, comisarul nu are nici casă, nici depozite bancare, nici datorii şi nici maşină. 

Radu Obreja are domiciliul în comuna Bosanci, din apropierea Sucevei. Casa în care locuia este uriaşă. Are garaj la demisol, etaj şi mansardă. 

Întrebarea este dacă nu avea maşină cu ce făcea naveta în fiecare zi şi a cui era autoturismul găsit de procurori în curtea locuinţei sale, în timpul percheziţiilor de săptămâna trecută?

Este vorba despre maşina în portbagajul căreia anchetatorii au găsit 50.000 de euro.

Dacă ar fi să ne luăm după informaţiile în declaraţia de avere, comisarul acuzat că vindea permise de conducere pe mii de euro era un om cu venituri modeste. În realitate, anchetatorii suţin că era de fapt foarte bogat.

În casa amicului său Radu Popovici poliţiştii au găsit 500.000 de euro. Banii i-ar fi aparţinut lui Radu Obreja.

Într-un comunicat de presă al DNA se arată că în zilele bune, comisarul de la Permise Suceava putea să încaseze şi 20.000 de euro şpagă. Banii îi dădea în aceeaşi zi unui cunoscut ca să-i albească.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţnerea permiselor de conducere contra unor sume cuprinse între 300 şi 6.000 de euro.

Reţea din care făceau parte examinatori auto, instructori auto, administratori ai unor şcoli de şoferi ar fi fost condusă de Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Înmatriculări Auto Suceava. 

Nu mai puţin de 14 persoane au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie  pentru 30 de zile, în acest megadosar. 

Între ei şi agentul Mihail Martin de la DGA, care i-ar fi asigurat protecţie lui Ionuţ Obreja punându-l în gardă atunci când era ţinta unor verificări efectuate de organele abilitate.

Vă invităm să citiţi şi:

Decizie în cazul medicului şi asistentei acuzaţi că au făcut sex în Secţia ATI Covid

Monolitul de la Petrodava, similar celui din Utah, naşte teorii. „Extratereştrii ne vor pe noi şi pe americani“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările