Cele mai ciudate nume de localităţi din România. Cum s-au născut Bulbucata, Flămânzi şi Măciuca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există români care se feresc să vorbească despre oraşele sau satele în care s-au născut deoarece au nume ciudate. Vă prezentăm zece localităţi din România cu nume considerate de către unii ruşinoase.

Băicoi este un oraş din centrul judeţul Prahova, ce se întinde pe o lungime de 17 kilometri. Numele localităţii provine de la „Baiu”, un cioban ce provine de la Munţii Baiului, aflaţi în zonă şi „koy”, care în turcă înseamnă sat. Băicoi practic înseamnă „satul lui Baiu”, familia ciobanului fiind proprietara unui suprafeţe întinse de teren din centrul judeţului Prahova.

Bulbucata este o comună aflată în zona central – vestică a judeţului Giurgiu. Ca şi particularitate, această localitate are nu mai puţin de şapte obiective incluse în lista monumentelor istorice din judeţul Giurgiu, respectiv: şcoala veche, grădiniţa, primăria, Biserica „Sfântul Gheorghe”, Biserica „Sfântul Ştefan”, Conacul Voinea şi Moara cu turbine Voinea.

Flămânzi este un oraş din judeţul Botoşani atestat documentar în anul 1605. În anul 1907, pe când era doar sat, localitatea Flămânzi a fost locul din care a pornit Răscoala din 1907, în amintirea căreia a fost construit un monument în centrul oraşului.

Fundu Moldovei este o comună importantă pentru zona de munte a judeţului Suceava. Deşi poate stârni zâmbete, numele comunei Fundu Moldovei se referă de fapt la zona în care se află izvoarele râului Moldova. Chiar şi cu aceste argumente, denumire „Fundul Moldovei” se numără printre cele mai amuzante nume de localităţi din Bucovina, precum şi din România.

Măciuca este o comună situată în sudul judeţului Vâlcea. Comuna este formată din satele Bocşa, Botorani, Ciocănari, Măciuceni, Măldăreşti, Oveselu, Popeşti, Ştefăneşti şi Zăvoieni. Cel mai apropiat oraş este Bălceşti, aflată la o distanţă de aproximativ 15 kilometri.

Mădulari este o comună din judeţul Vâlcea, formată din satele Bălşoara, Bănţeşti, Dimuleşti, Iacovile, Mamu şi Mădulari. Cu o populaţie de aproape 2.000 de oameni, majoritate români, comuna Mădulari este una dintre localităţile din România cu un nume destul de hilar.

Muereasca este o comună din judeţul Vâlcea, formată din satele Andreieşti, Frânceşti – Coasta, Găvăneşti, Hotarele, Muereasca, Muereasca de Sus, Pripoara şi Şuta. În această localitate se află Mănăstirea Frăsinei, singura mănăstire ortodoxă în care nu au voie să intre femeile.

Sculeni este un sat din judeţul Iaşi, aflat în apropiere de graniţa cu Republica Moldova. În această localitate se află unul dintre cele două puncte de trecere al frontiere pe cale rutieră între România şi Republica Moldova, alături de cel de la Albiţa.

Spermezeu este o comună în judeţul Bistriţa-Năsăud, alcătuită din satele Dobricel, Dumbrăviţa, Hălmăsău, Lunca Borlesei, Păltineasa, Sita, Spermezeu  şi Şesuri Spermezeu-Vale. În această localitate sunt construite nu mai puţin de opt biserici ortodoxe, cea mai veche datând din anul 1712.

Miroşi este o comună din sudul judeţului Argeş, formată din satele Miroşi şi Surduleşti. La sfârşitul secolului al XIX-lea, localitatea făcea parte din judeţul Teleorman, însă începând cu anul 1968 a trecut la judeţul Argeş.

Alte ştiri pe această temă:

Străzile cu nume de comunişti, apărate de aleşii din capitalism. De ce nu vrea primăria să schimbe denumirile

Top 20 de localităţi care ne pun în dificultate. Cum se numesc cei din Sânnicolau Mare, Întorsura Buzăului sau Roşiorii de Vede

Legenda localităţii Breaza. Cine este băciţa stropită cu lapte şi cum este cinstită ea de localnici

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite