Ce trebuie să faci ca să eviţi îmbolnăvirea bebeluşului pe timp de caniculă. Recomandări de la medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Medicii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava au transmis câteva recomandări specifice pentru sugari şi copii mici, în scopul evitării îmbolnăvirilor şi stărilor de rău cauzate de temperaturile foarte ridicate. Între altele, în perioadele caniculare să nu fie introduse alimente noi în dieta bebeluşilor.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis o serie de recomandări pentru a evita îmbolnăvirile şi stările de rău cauzate de caniclă în cazul bebeluşilor. Aşadar, părinţii trebuie să asigure un ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Sistemul de alimentaţie avut până în acel moment nu trebuie modificat prin introducerea de alimente noi în această perioadă. Copiii vor fi hidrataţi corespunzător, iar în cazul sugarilor mamele vor alăpta ori de căte ori aceştia solicită.

“Copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale textile vegetale comode, nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi şi obligatoriu cu căciuliţă pe cap. Copiii vor primi apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete şi foarte bine spălate. Mamele care alăptează vor trebui să se hidrateze corespunzător cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi. Vor evita, în acelaşi timp, consumul de cafea sau alcool. La cel mai mic semn de suferinţă al copilului sau mamei, aceştia se vor prezenta la medicul de familie care va decide conduita terapeutică”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP Suceava.

Instituţia de sănătate publică a mai arătat că în perioadă de caniculă trebuie să se acorde o atenţie deosebită condiţiilor de igienă atât pentru copil cât şi pentru mamă.

"Copilul va fi ţinut cu hăinuţe sau scutece curate şi uscate şi mama se va îngriji de igiena riguroasă a pielii acestuia. În acest sens copilul va fi îmbăiat cel puţin odată pe zi şi obligatoriu seara la culcare, iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie. Mamele care alăptează vor avea grijă să menţină o riguroasă igienă a sânului şi evident igiena generală. Copiilor preşcolari li se vor face duşuri cu apă la temperatura camerei”, transmite sursa citată.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite