Ciclistul Constantin Lucuţar a început cursa pentru recordul mondial: 1000 de kilometri în 45 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Lucuţar încearcă să stabilească un nou record mondial. FOTO: Facebook
Constantin Lucuţar încearcă să stabilească un nou record mondial. FOTO: Facebook

Ciclistul sucevean Constantin Lucuţar (23 de ani) a început vineri cursa pentru stabilirea unui nou record mondial. Tânărul a plecat din Câmpulung Moldovenesc şi vrea să parcurgă 1.000 de kilometri în mai puţin de 45 de ore.

Constantin Lucuţar practică ciclismul din 2007. Tânărul de 23 de ani, de loc din comuna Vama, judeţul Suceava, şi-a propus să stabilească un nou record mondial. Visul lui este să depăşească vechiul record mondial, stabilit în 2010 tot de un român care a parcurs o mie de kilometri în 45 de ore şi 35 de minute.

Tânărul a plecat în cursă vineri după amiază traseul Câmpulung Moldovenesc – Fălticeni – Bucureşti – Constanţa – Bucureşti. Pentru a-şi îndepli visul, Constantin s-a antrenat zilnic toată vara.

Performanţa lui Constantin Lucuţar nu va fi înscrisă însă omologată de Guinness World Records. Este vorba despre un motiv tehnic, dar şi despre bani. Pentru ca performanţa să poată fi omologată, tânărul ar fi trebuit să plătească 4500 de lire şi nu are aceşti bani. În plus, specialiştii organizaţiei i-au propus să îşi modifice ţelul la ”cea mai lungă distanţă parcursă în 24 de ore pe velodrom”, întrucât pe drumuri publice există probleme legate de viteza legală.

Constantin Lucuţar a anunţat că prin acest demers sportiv îşi exprimă solidaritatea faţă de campania "Salvaţi Roşia Montană".

După tentativa de a stabili un nou record mondial, Constatin Lucuţar plănuieşte deja un nou obiectiv. Tânărul vrea să organizeze un tur al ţării împreună cu mai mulţi ciclişti din judeţul Suceava.

”Îmi doresc să stabilesc şi un alt record. Vreau să fac România pe hartă, cu aproximativ 10 -15 ciclişti suceveni, cu predare de ştafetă”, a explicat Constantin Lucuţar.

Citeşte şi: 

FOTO VIDEO Mănăstirile medievale UNESCO, bijuteriile de pe tărâmul de basm al Bucovinei

DOCUMENT Cum erau vânaţi maidanezii în 1950. Plan de stat pentru colectarea pieilor de câine pentru încălţăminte

VIDEO Urmărire spectaculoasă într-un lan de porumb, cu ajutorul câinelui de urmă, după doi traficanţi de ţigări

FOTO VIDEO Munţii Rarău - Giumalău, ţinut de poveste. Legenda uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei

Mănăstirea Voroneţ, „Capela Sixtină a Estului”, recomandată călătorilor de compania Austrian Airlines

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite