Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cine sunt „creştinii“ care cer anularea concertelor rock: „Aţi adâncit procesul de draconizare. Noi reprezentăm România normală“

33
14 Feb 2020 19:17:25
Autor: Oana Şlemco
Cei doi suceveni care au cerut anularea festivalului "Bucovina Rock Castle". FOTO: Oana Şlemco
Cei doi suceveni care au cerut anularea festivalului "Bucovina Rock Castle". FOTO: Oana Şlemco

Doi dintre reprezentanţii „grupului de creştini” care solicită anularea concertelor rock au luat parte la şedinţa Consiliului Judeţean Suceava care a avut loc vineri, 14 februarie. Cei doi au explicat de ce cred că instituţia publică n-ar mai trebui să finanţeze festivalul Bucovina Rock Castle.

Ionel Butnariu, liderul grupului, şi-a început discursul acuzând Consiliul Judeţean, care finanţează festivalul de rock de la Suceava, că „a adâncit procesul de draconizare”. 

„Noi facem parte din România normală”, a spus Butnariu. El i-a întrebat apoi pe cei prezenţi în sală ce însemnă „Zi-i lui mă-ta să te frece”, arătând că acesta ar fi versul unei piese promovată la concertele rock.

Butnariu a solicitat Consiliului Judeţean Suceava să nu mai finanţeze festivalul de rock. Unul dintre argumentele cetăţeanului a fost că în România se vrea înfiinţarea „unui muzeu al homosexualilor”.

În replică, consilierul judeţean Dan Cuşnir a citit în timpul şedinţei câteva versuri din piesele unor trupe celebre: Scorpins şi Kiss. Este vorba despre „Wind of chage (n.r Vântul schimbării)” şi „I was made for loving you (n.r. Am fost făcut să te iubesc)”.

„Popoarele se îmbrăţişează. Te-ai gândit vreodată că popoarele pot fi atât de apropiate, ca fraţii?” (Scorpions).

„Am fost făcut să te iubesc, draga mea. Tu ai fost făcută ca să mă iubeşti. Şi nu pot să fac suficient pentru tine, dar tu poţi să faci destule pentru mine”. (Kiss).

În cele din urmă, contestaţia „grupului creştin” a fost respinsă de consilierii judeţeni. Deliberativul a aprobat bugetul festivalului pentru ediţia programată în 23-25 august 2020. 

Anul acesta, „grupul de creştini” a solicitat şi anularea concertelor organizate de Zilele Sucevei, pe motiv că sunt „greţoase” şi o „blasfemie”. În 2019, membrii acestei mişcări au încercat, fără succes, să anuleze în instanţă Festivalul de Artă Medievală şi Festivalul Bucovina Rock Castle.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Stefan din Nord
14.02.2020, 19:25:33

Satan -Dumnezeu 1-0 Are mult mai multi sustinatori majoritatea sub acoperire in cealalta tabara .

-15 (23 voturi)
Radu Mircea
14.02.2020, 19:31:02

# Hi hi hi hi ..... A intrat Dracu'-Moldova .... Ratacitii astia sunt capabili sa intoarca Primariei CISTIGUL de pe urma investitiei intr-un Concert ??? Ca este vorba de CISTIG nu de paguba curata dupa banii bagati in buzunarele popicilor .

+8 (12 voturi)
sorin sorin
14.02.2020, 20:05:48

Ptiu, Drace, zise-si cuvantul necurat: "CISTIG" (ma rog, castig, dar sa nu ne impiedicam in amanunte cand vorbim de cele sfinte...). Pai banul nu este "ochiu' dracului"??? Ptiu - ptiu, piei Satana capitalista...

0 (8 voturi)
bob
14.02.2020, 20:26:40

Cine sunt creștinii care cer anularea concertelor rock?! Citesti articolul si... Cine sunt? Vreo confesiune? Vreo asociatie creștină? Nu aflăm. Nici nu contează. Cineva a indraznit sa ridice glasul in favoarea normalității si principiilor creștine, ca sunt ortodocsi, catolici, neo, nu contează. Azi multimea strigă in delir ca si altădată :"Lasati ne in pace cu Sfantul lui Israel!". E cool sa fii rocker, sa saluti cu doua degete, sa te îmbeți, sa te trezești in pat dimineața langa o persoana pe care n o cunoști, etc. Satana insa ascunde si minimizează problemele ulterioare care sunt provocate de acest stil de viață, boli, sarcini nedorite, avorturi, etc. Asa cum a facut si in gradina Eden ispitind o pe Eva. "Hotarat ca NU veti muri. Veti fi ca Dumnezeu." Gen. Ceea ce a ascuns era starea lui mizerabilă in care a ajuns chiar din pricina răzvrătirii si neascultarii de Dumnezeu. Azi, are acelasi mesaj, invelit in altă poleială.

-13 (23 voturi)
Realist
14.02.2020, 20:27:50

Super, multumesc mult "grupului crestin" moldovan pt duma asta - "procesul de draconizare a Romaniei" :)))

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările