Suceava

articolul anterior articolul urmator

Copilă de 14 ani violată şi lăsată însărcinată de propriul tată. De ce a tăcut mama fetei

4
2 Dec 2021 15:34:16
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Adevărul/ Arhivă
FOTO: Adevărul/ Arhivă

Nenorocirea s-a produs în municipiul Rădăuţi, din judeţul Suceava. Tatăl şi-ar fi violat fiica în casa în care locuieşte alături de soţie şi de alţi trei copii.

O copilă de 14 ani din municipiul Rădăuţi a fost violată în repetate rânduri de propriul tată. Copila este însărcinată în 22 de săptămâni.

Abuzurile s-au consumat în casa familiei, unde mai locuiesc soţia şi cei trei fraţi ai adolescentei.

Deşi a trăit un adevărat coşmar pentru o lungă perioadă de timp, fata, care este elevă în clasa a VII-a, nu a avut curajul să ceară ajutor. 

Pentru că face parte dintr-o familie cu serioase probleme financiare, adolescenta frecventa centrul de asistenţă socială al unei asociaţii din oraş, unde îşi făcea temele şi primea o masă caldă. Voluntarii şi-au dat seama că este însărcinată şi au anunţat Poliţia.

Oamenii legii au demarat o anchetă şi au concluzionat că tânăra a fost abuzată de tatăl ei. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce victima a ajuns în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. În zilele care urmează, va fi preluată de un asistent maternal profesionist. Din informaţiile pe care le avem, tânăra este puternic afectată din punct de vedere emoţional, se manifestă prin crize de plâns şi beneficiază de sprijinul unui psiholog.

„Echipa noastra împreuna cu un asistent social de la DAS Radăuţi, s-au deplasat la domiciliul familiei si au analizat situaţia familiei. Mama nu este de acord cu o măsura de protecţie pentru cei trei băieti si nici internarea în cadrul Centrului pentru victime din strunctura DGASPC Suceava. Am solicitat ancheta socială în regim de urgenta de la DAS Rădăuţi şi sprijin pentru ca maine dimineaţă, mama împreuna cu ceilalti trei copii să ajungă la sediul DGASPC Suceava pentru evaluare si consiliere psihologica”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava.

Specialiştii suspectează că mama adolescentei suferă de o formă uşoară de retard mintal. Femeia nu are un certificat de handicap. Ea le-a spus asistenţilor sociali că a fost abuzată fizic de soţul ei şi că deşi a cerut ajutorul Poliţiei, bărbatul a rămas în familie. 

Tatăl fetei nu recunoaşte că şi-a violat fiica. El beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. 

Vă mai recomandăm:

Preşedintele Academiei, mesaj de Ziua Naţională: „Suntem «condamnaţi» să ne bucurăm. Dacă ţara nu ne mai ocroteşte, nu este vina ei, ci a noastră”  
 
Preşedintele Academiei Române despre corectitudinea politică din SUA: „Li s-a spus să dea nepoţilor nume neutre, să nu aibă probleme când îşi vor alege sexul”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Elhanan Dreyfuss
2.12.2021, 15:42:33

tatal e sigur userist

-1 (3 voturi)
Madafaka 2.0
2.12.2021, 15:44:42

Nu boss, principala noastra grija e ca reusesc naibii cei din familiile lgbt sa adopte copiii frumosi si inocenti ai romaniei. Nu conteaza ca unii au fost atat de abuzati incat au ajuns sa creada ca normalitatea e sa te f... tacto dupa cum are el chef. La propriu.

+10 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
2.12.2021, 16:44:43

Comentariu considerat abuziv.

kitty kat
2.12.2021, 17:32:46

Asa-i cå nu-i necesarå educatia sexualå la scoalå? Uite un tåtic potent si o mamå responsabilå ce a acceptat ca a ei fiicå så fie "educatå" la acest capitol. Panå la urmå ce grad de rudenie o så aibe bebe: nepot / copil in haremul lor acolo?

Modifică Setările