Suceava

articolul anterior articolul urmator

Coşmarul trăit de activistul Tiberiu Boşutar, dezbrăcat în pielea goală şi bătut cu cruzime într-o pădure din Bucovina

30
17 Sep 2021 10:30:12
Autor: Oana Şlemco
FOTO: newsbucovina.ro
FOTO: newsbucovina.ro

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a fost umilit şi bătut crunt de mai multe persoane, într-o pădure situată la limita localităţilor Şaru Dornei şi Panaci, din judeţul Suceava. În timpul confruntării au fost atacaţi şi doi jurnalişti care realizau un documentar în Bucovina despre tăierile elegale.

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu s-au deplasat, în după-amiaza zilei de joi, 16 septembrie, într-o pădure de la limita localităţilor Şaru Dornei şi Panaci, pentru că aveau informaţii de la un sătean că în zonă s-au tăiat copaci în mod ilegal.

Cei doi jurnalişti aveau asupra loc echipamente de înregistrare video şi audio pentru că voiau să realizeze un documentar despre tăierile ilegale din România.

În pădure, cei trei au fost înconjuraţi de aproximativ 20 de bărbaţi înarmaţi cu topoare. Tiberiu Boşutar a fost lovit cu sălbăticie de mai multe persoane, atât cu pumnii, cât şi cu cozile de topor. Pentru a-l determina să renunţe la a mai apăra pădurile, bătăuşii l-au dezbrăcat pe activist în pielea goală şi l-au fugărit prin pădure. L-au ameninţat că va fi aruncat într-o râpă.

În cele din urmă, unul dintre jurnalişti a reuşit să sune la 112 şi să ceară ajutor. Aşa au reuşit să scape respectivii din mâinile agresorilor. Jurnaliştii au fost lăsaţi fără o parte din aparatura pe care o aveau asupra lor.

Într-o primă fază, Tiberiu Boşutar nu a vrut să depună plângere la Poliţie, cel mai probabil, pentru că era în stare de şoc. A fost transportat la Spitalul Suceava cu o ambulanţă, însă a refuzat să intre în unitatea medicală. A decis să plece la Spitalul Floreasca pentru investigaţii.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a explicat că deşi Boşutar nu a depus încă o plângere, oamenii legii au început audierile în dosar.

„Activităţile investigative şi de cercetare penală au continuat şi în timpul nopţii, reuşindu-se obţinerea acordului declarat al unuia dintre cameramani, pentru efectuarea de cercetări cu privire la cele două infracţiuni.Ulterior, poliţiştii au identificat 5 persoane, care au participat la incident. La acest moment, cele 5 persoane sunt în procedură de audiere la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în paralel fiind continuate celelalte activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului şi dispunerea măsurilor procesuale, sub coordonarea unităţii de parchet competente. Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului Delicte Silvice efectuează verificări în fondul forestier, pentru verificarea unor aspecte privind activităţi ilicite în domeniul silvic”, a declarat Epureanu.

În urma scandalului, Garda Forestieră Suceava a anunţat că a demarat verificări în fondul forestier care a făcut obiectul sesizării lui Tiberiu Boşutar. 

Vă mai recomandăm şi:
 
Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile de lemne: „Au fost 20 de oameni cu topoare” VIDEO
 
Doctoriţă bolnavă de COVID-19, găsită moartă în casă unde se izolase de la finele lunii august FOTO
 
Condiţiile inumane din prima zi de şcoală a unor copii cu sindrom Down şi autism. Minunea din a treia zi FOTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Cristian saileanu
17.09.2021, 10:49:51

puscarie, pur si simplu

+1 (21 voturi)
Gigel Georgescu
17.09.2021, 10:50:29

Ar trebui trimise trupele anti-tero si inspectori din alte regiuni ale tarii. Rezolvarea acestui incident nu trebuie sa depinda de politia locala / garda forestiera locala. Daca sefii acestor institutii sunt cinstiti, foarte bine, dar trebuie verificat acest lucru, nu presupus.

+16 (16 voturi)
West
17.09.2021, 10:54:43

ce parere are ministrul antireforma, plagiator si iubitor de pensii speciale bode? nimic?! el e din echipa castigatoare din psd-ul galben(pnl)!

-6 (16 voturi)
Gigel Georgescu
17.09.2021, 11:00:43

Gheorghe Flutur este Presedintele Consiliului Judetean Suceava... Daca este un partener loaial care nu critica Guvernul PNL, atunci cum l-ar putea supara vreun membru al Guvernului?

+4 (4 voturi)
minciuna.ro
17.09.2021, 10:55:36

. Mafia Lemnului …………………………… Și răspundeți îndemnului, Sunați la Mafia Lemnului, Toți codrii să se doboare, Camioanele să îi coboare, Nimica să nu mai rămână Din fosta pădure română. Pustiul valah să se-aleagă De țara - cândva întreagă!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările