Suceava

articolul anterior articolul urmator

Criză de vaccin împotriva hepatitei B în maternităţile din Suceava

0
18 Nov 2014 17:46:13
Autor: Dinu Zară
Criză de vaccin împotriva hepatitei B în maternităţile din Suceava
Criză de vaccin împotriva hepatitei B în maternităţile din Suceava

Maternităţile din judeţul Suceava se confruntă, de aproximativ o săptămână, cu lipsa vaccinului necesar imunizării nou-născuţilor împotriva hepatitei de tip B.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că de aproximativ o săptămână în maternităţile din judeţul Suceava lipseşte vaccinul antihepatitic B, urmând ca nou-născuţii să fie vaccinaţi ulterior, prin reţeaua medicilor de familie, după ce se reia aprovizionarea cu acest vaccin. Prima doză de vaccin antihepatitic B se administrează la 24 de ore după naşterea copilului, iar următoarele două doze sunt administrate la două luni, respectiv şase luni de la naştere.

Conform sursei citate, DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii să comunice motivul lipsei vaccinului antihepatitic B şi data probabilă a reluării aprovizionării cu acest tip de vaccin.

Directorul adjunct al DSP Suceava a mai spus că aprovizionarea "în salturi" cu acest tip de vaccin poate afecta derularea corectă a programului naţional de imunizări, dar, în acelaşi timp, poate descuraja părinţii să-şi vaccineze copilul împotriva hepatitei B.

Lunar, în maternităţile sucevene se nasc între 600 şi 700 de copii.

Mai multe judeţe din ţară se confruntă, unele chiar de câteva luni, cu lipsa vaccinului antihepatitic B, precum şi a vaccinului Pentaxim, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Alte ştiri din Suceava:

Poliţist lovit în cap cu o bucată de fier în timp ce încerca să aplaneze un conflict

Harta rezultatelor alegerilor prezidenţiale 2014 în judeţul Suceava, pe localităţi

Incident electoral grav la Suceava. Jurnaliştilor şi membrilor ACL li se refuză accesul într-un spital de boli psihice unde se votează cu urna mobilă

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Suceava, cu 51,50% dintre voturi

VIDEO Ziua Independenţei Poloniei, sărbătorită la Suceava

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările