Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cu ce au aşteptat-o călugării pe Viorica Dăncilă la Mănăstirea Putna. La loc de cinste, prăjitura şomloi, palinca de schinduc şi vinul alb mănăstiresc

13
15 Aug 2019 16:21:00
Autor: Oana Şlemco
Viorica Dăncilă, la Mănăstirea Putna. FOTO: radiotop.ro
Viorica Dăncilă, la Mănăstirea Putna. FOTO: radiotop.ro

Deşi a plouat şi a fost destul de frig pentru luna august, câteva mii de credincioşi au participat la slujba de Sânta Maria, oficiată la Mănăstirea Putna. Printre enoriaşi, s-au aflat premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor. Oficialii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Pe 15 august, de Sfânta Maria, este şi hramul Mănăstirii Putna. Curtea lăcaşului de cult s-a dovedit şi în acest an neîncăpătoare pentru credincioşii de toate vârstele care au venit să asiste la ceremonia religioasă. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen, mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, Înalt Prea Sfinţia Sa Nicolae şi mitropolitul antohian al Franţei şi Europei de Vest şi de Sud, Înalt Prea Sfinţia Sa Ignatie.

Premierul Viorica Dăncilă a venit la slujbă în jurul orei 10.30, fiind însoţită de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul de Interne Mihai Fifor de preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan, şi de prefectul Sucevei, Mirela Adormnicăi. Oficialii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare în curtea lăcaşului de cult de către copii îmbrăcaţi în frumoase costume tradiţionale.

La ceremonia religioasă a fost prezentă şi o delegaţie a PNL, din care au făcut parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, Primarul Sucevei, Ion Lungu şi deputatul Ioan Balan.

Potrivit svnews.ro, după Sfânta Liturghie, care s-a încheiat la prânz, a avut loc o agapă creştină la care a participat şi delegaţia de la Bucureşti şi unde s-au servit ciorbă de peşte, peşte, icre, sarmale cu urdă, şomloi, adică o prăjitură cu cremă de vanilie. De pe masă nu au lipsit palinca de schinduc şi vinul alb mănăstiresc. Schinducul este o plantă medicinală, care creşte doar pe Ceahlău. Palinca se face din rădăcina plantei. 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Tomescu Tom
15.08.2019, 16:35:50

S-a dus acolo in calitate de prim ministru ...?? Sau doar ca orice cetățean de rând ? Dacă era o vizită privată ...nici nu ar fi trebuit să știm ... fiindcă chiar nu ne privește ... Sau doar este un alt exercițiu de " imagine " ??? Zău așa ...

+1 (5 voturi)
Constantin Caratase
15.08.2019, 16:44:29

Pe voi astia mai mici nu va informeaza securitatea, de aveti intrebari incuietoare pe aici? Sau sunteti prea mici in grad si nu va baga in seama? Mai bine remarca ceva constructiv: staretul care era de 25 de ani acolo, nu apare. Seful Pimen de la Suceava l-a mazilit? Vlade, sa ma ierti, stiu ca ma citesti din umbra, dar pe securistul Pimen, colegul lui Tomi nu pot sa il iert, ca e prea mare lepra. Unde-i, deci staretul? A fost invoit? Stie cineva, ceva despre Melchisedec pe care l-am prins si eu acum cativa ani pe acolo? Era exarh, adica seful staretilor, cum de a disparut asa brusc? Ha?

-1 (3 voturi)
leonard crassas
15.08.2019, 17:51:25

Unde mai are succes psd decat in bor ca va da pomenii grase Cat de curand popii vor fi platiti in privat si vor plati impozit pe tot ce detin indiferent daca e pagoda sau stabiliment

+3 (5 voturi)
ovidiu preda
15.08.2019, 17:55:54

Enigel e cu pajul dupa ea

-1 (1 vot)
ovidiu preda
15.08.2019, 17:58:05

Trai nineaca pe pochii astia, o tuiculita o sunculita, un vinisor, icre, peste....frumos

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)