Cum aşteaptă zeci de angajaţi ai spitalului din Suceava pentru testul COVID-19. Cadrele medicale suspecte stau ciorchine la uşa unui cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Spitalului Judeţean Suceava stau la coadă pentru testare FOTO: Oana Şlemco
Angajaţii Spitalului Judeţean Suceava stau la coadă pentru testare FOTO: Oana Şlemco

Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava au fost chemaţi marţi, 24 martie, la secţia de Dermatologie pentru a face teste de depistare a COVID-19. Oamenii n-au respectat normele de distanţare socială şi au stat la coadă, umăr la umăr, timp de mai bine de două ore.

Deşi oficialii de la Ministerul Sănătăţii au anunţat că angajaţii Spitalului Judeţean Suceava sunt în izolare, după depistarea a peste 50 de îmbolnăviri cu COVID-19, lucrurile sunt diferite în teren. Salariaţii de la birouri au venit marţi dimineaţă, 24 martie, la serviciu, la fel şi cadrele medicale din diferite secţii ale spitalului. Pacienţii n-au fost externaţi şi trimişi la spitalele din Rădăuţi şi Botoşani, cum anunţau reprezentanţii Prefecturii Suceava în cursul zilei de luni, 23 martie. Până şi muncitorii care execută lucrări la spital au venit la serviciu şi lucrează pe şantier.

În plus, marţi dimineaţă, zeci de angajaţi, asistente medicale sau infirmiere au fost chemate la Secţia de Dermatologie a spitalului pentru a fi testate pentru COVID-19. Oamenii au stat la coadă mai bine de două ore, umăr la umăr. Cei mai mulţi n-au respectat nici măcar distanţa de un metru. 

Pe de altă parte, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-au autosesizat, după ce au citit mai multe articole apărute în mediul on-line despre faptul că 52 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava s-au infectat cu COVID-19. Ei au deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „abuz în serviciu”, în care este vizată conducerea spitalului.

Procurorii vor să afle dacă la spitalul din Suceava au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

„Totodată, din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite