Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cum încearcă un fals preot să storcă bani de la enoriaşi: „Măcar atât să facem pentru Maica Parascheva”

7
26 Oct 2020 16:59:23
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor
FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a publicat un comunicat de presă în care le cere crdincioşilor să fie prudenţi atunci când donează bani, şi dă ca exemplu cazul unui tânăr care pretinde că este preot şi strânge fonduri pentru racla Sfintei Parascheva.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a publicat pe site-ul oficial un comunicat de presă în care le cere enoriaşilor să fie prudenţi atunci când donează bani.

Comunicatul este însoţit de un colaj foto care conţine două imagini cu un tânăr care s-ar fi dat drept preot şi un mesaj al acestuia publicat pe reţelele de socializare, în care se arată că strânge fonduri pentru a cumpăra o raclă.

„Doamne ajută, iubiţi credincioşi. Am deosebita bucurie de a vă anunţa că acum în pragul sărbătorii Sfintei Paracheva parohia noastră a primit în dar acest veşmânt care a fost purtat de Sfânta Cuvioasă Parascheva în 2012. 

Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi să achiziţionăm o raclă în care să le aşezăm. Măcar atât să facem pentru Maica Parascheva care săraca deja a început să plângă pentru ce se întâmplă. Detalii în privat. Vă rog să îmi lăsaţi pomelnicul dvs”, este mesajul postat în diferite grupuri de Facebook de Ionuţ Stoica Chiriţa.

 Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor transmite că a luat act de informaţiile care circulă pe reţelele de socializare, „potrivit cărora preotul Ionuţ Stoica Chiriţa solicită bani de la credincioşi pentru realizarea unei racle pentru veşmântul  Sf. Cuv. Parascheva, primit în 2012”.

„Ionuţ Stoica Chiriţa nu este preot în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi nu avem cunoştinţă că ar fi preot într-una dintre celelalte eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române. Din imaginea alăturată anunţului, se poate observa că este vorba de veşmântul folosit anul acesta de hramul Cuvioasei, deci nu ar fi avut cum să îl primească în 2012.

 Recomandăm credincioşilor eparhiei noastre să fie cu multă luare aminte şi să nu răspundă unor astfel de solicitări venite din partea celor care doresc să profite de buna-credinţă şi generozitatea celor drept credincioşi”, se arată în comunicat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Platforma IMGB, un simbol al industriei din Capitală, a fost vândută. Ce va deveni

Theodor Paleologu, despre mesajele BOR: „Există în interiorul BOR un curent marginal de ţăcăniţi pentru care masca e semnul Anticristului”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Xi Richard
26.10.2020, 17:37:20

super bravo tipule eu nu m-am gandit -------------- dar ccred ca o sa fac asta si eu ca are tara resurse de prostie

+3 (7 voturi)
ionescu ion
26.10.2020, 17:57:26

Ce zice Arhiepiscopula? Aveti grija la care hoti dati bani? Sa fie hotii nostri, nu altii.

+3 (7 voturi)
Una pe zi
26.10.2020, 18:12:26

ras in cap si la racoare cu el.

+2 (6 voturi)
Bilibistrocul Zglobiu
26.10.2020, 18:28:03

Care este diferenta?

+1 (3 voturi)
cumnatu_lu_cumatru
27.10.2020, 02:53:47

hehe, la fel m-am gandit sa scriu ))

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările