Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cum au reuşit drumarii din Suceava să toarne asfalt peste un limitator de viteză. Lucrarea este finanţată prin PNDL

13
25 Jun 2019 18:38:12
Autor: Oana Şlemco
Covorul asfaltic acoperă o parte a limitatorului de viteză. FOTO: Oana Şlemco
Covorul asfaltic acoperă o parte a limitatorului de viteză. FOTO: Oana Şlemco

Muncitorii unei firme de construcţii au turnat covor asfaltic peste un limitator de viteză care se află pe un drum din oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Suprafaţa cauciucată a fost acoperită parţial. După ce subiectul a fost amplu dezbătut pe reţelele de socializare, muncitorii au tăiat o bucată din „cocoaşă”, lăsând, totuşi, sub stratul de asfalt suportul pe care se montează limitatorul.

UPDATE: Primarul de la Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că va convoca o comisie de la Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a verifica lucrarea.

Muncitorii unei firme de construcţii din Câmpulung Moldovenesc au turnat covor asfaltic pe o bandă de circulaţie a drumului de la ieşire din Fălticeni, judeţul Suceava, spre Spătăreşti. În timpul operaţiunii, ei au acoperit o parte a unui limitator de viteză, montat pe sensul de mers neasfaltat.

Contactat telefonic, primarul de la Fălticeni, Cătălin Coman, a negat vehement că muncitorii au turnat asfalt peste „cocoaşa” cauciucată. „Se vor mai turna alte două straturi de asfalt peste aceasta. Nu sunt probleme. Nu s-a turnat peste limitator”, a declarat alesul local.

 Fotografiile în care se vede foarte clar că asfaltul acoperă o bucată din „cocoaşă” au ajuns pe Facebook şi au stârnit un val de indignate, mai ales din partea cetăţenilor din Fălticeni. Oamenii se plâng că în zona respectivă se lucrează de mai bine de două luni, traficul rutier a fost afectat, şi se aşteptau ca lucrările să fie de calitate.

Constructorii au tăiat o bucată din limitatorul de viteză. FOTO: Oana Şlemco

După ce s-a iscat scandalul, constructorii au pus mâna pe unelte şi au tăiat o bucată din „cocoaşă”, în încercarea de a demonstra că „Dorel” nu a lovit la Fălticeni. Numai că în fotografiile realizate la faţa locului, după această operaţiune, se vede că sub asfalt ar mai fi rămas suportul pe care a fost montat limitatorul de viteză. Este vorba despre o bucată de cauciuc de o lăţime mai mare de 10 cm.

Întrebarea este cum va afecta cauciucul covorul asfaltic proaspăt turnat. Ei bine, expertul tehnic Eugen Girigan ne-a declarat că, în timp, în condiţii de trafic, cauciucul poate să ducă la fisurarea asfaltului, pentru că are o elasticitate mare.

Covorul asfaltic a fost turnat pe un pod reabilitat prin PNDL. Lucrarea plătită din bani guvernamentali a costat 3.000.000 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Harry Hart
25.06.2019, 19:03:31

Este o minune dumnezeiasca nu o greseala. Normele de calcul si executie din constructie sunt niste notiuni depasite de peste un secol. In secolul XXI se lucreaza modern, iar Suceava, care este un varf de lance in domeniu stie ce face. Totul a fost executat cu har de la moaste, o tehnologie noua. La noi nu prinde asfaltul ca in alte tari, de aia sunt mereu gropi. Nu sunt de vina utilajele, ci efectul Manole, care distruge noaptea, ce se construieste ziua. Si pentru ca nu putem asfalta peste primarul intins prin gropi ca umplutura, ca le mai trebuie si la urmatoarele alegeri sa ii prosteasca, sucevenii din clasa pathfinder apeleaza la moaste. De aia au iesit cu ele prin oras ieri. Ca sa astupe gropile. Pe unde a trecut sfantul, nu mai trebuie asfaltat zece ai, are grija Sfantul Duh. Acum umbla vorba ca vor sa faca un pod peste apa Sucevei si au vandut toate utilajele, iar in loc de proiectant si constructor asteapta sa incheie un contract cu un vrajitor voodoo din Jamaica, ce ajunge saptamana viitoare. Daca da Dumnezeu...

+3 (7 voturi)
Un cititor
25.06.2019, 19:48:54

"Nu sunt de vina utilajele, ci efectul Manole, ...." Efectul Doreilor ! Asa e peste tot in Romania ! Pe domeniul public lucreaza doar Dorei, nimeni nu-i verifica ! Ce-i aceia calitate ?! "Mai ai si pretentii dupa ce ca-ti fac "?! Asta-i raspunsul ! Iar primarii tocmai au fost inzestrati pana pe ultimul drum cu niste pensioare pe spinarea noastra, pensioare speciale. De ! ....si ei sunt speciali....vedem si aici, vedem peste tot cum se lucreaza pe domeniul public "la misto" Iti fac drumul dupa 50 de ani, si acela "la misto".

+1 (1 vot)
Toni de la balastiera
25.06.2019, 19:53:14

Eterna si fascinanta Sholdova!!!

-3 (5 voturi)
bios
25.06.2019, 20:16:29

La ce nivel poate ajunge imbecilitatea ?

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
25.06.2019, 20:23:06

Lasa bre ca la Romanica merge si asa !!!!!

Vezi toate comentariile (13)