Cum se prepară ciorba perfectă de lobodă. Planta vedetă a primăverii are beneficii uimitoare pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din antichitate, loboda era folosită pentru tratarea unor afecţiuni digestive sau cardiace. Mai era folosită şi pentru proprietăţile sale antioxidante. Planta miraculoasă este ingredientul de bază al unei ciorbe delicioase.

 Pentru a prepara ciorba de lobodă aveţi nevoie de 6 legături de lobodă roşie, 1 legătură de ceapă verde, 2-3 cartofi noi,  2 morcovi, 1 legatura leuştean, 1 legatura pătrunjel, sare, piper, 2 lingurite ulei de măsline, iaurt sau smântână şi 500 ml borş acru.

Pentru început, alegeţi loboda. Se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă apoi la scurs într-o sită.

”În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare. Se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a fiert, apoi se pune la scurs în sită. Se spală ceapa, morcovii şi cartofii, se taie cubuleţe potrivite şi se pun să fiarbă în zeama de lobodă. După ce au fiert, se toacă loboda şi se pune peste legumele fierte. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se lasă să clocotească. Separat, se pune borşul într‑un ibric şi se lasă să dea în clocot, apoi se toarnă în oala cu ciorba de lobodă. Se adaugă leuştean şi pătrunjel din abundenţă şi se serveşte fie cu smântână, fie cu iaurt, în funcţie de preferinţe”, se arată pe retete.unica.ro.

Pentru că este sezonul potrivit, lobodă se găseşte în majoritatea pieţelor. Planta are beneficii uimitoare asupra sănătăţii. În antichitate era folosită pentru tratarea problemelor digestive şi chiar a celor cardiace.

„Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, de a îmbunătăţi sănătatea rinichilor, de a întări sistemul imunitar, de a detoxifia sângele sau de a regla cardiovascularitatea. De asemenea, unii specialişti susţin faptul că un consum regulat de lobodă ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer şi boli cornice”, se arată pe csid.ro.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite