Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cum a reacţionat o clientă care a primit bon fiscal într-o piaţă din România. „Aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat în viaţa mea“

8
16 May 2019 13:58:45
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Facebook / Mariana Stoleru
FOTO: Facebook / Mariana Stoleru

România este ţara în care oamenii se minunează când primesc bonul fiscal la piaţă. Medicul Mariana Stoleru le-a mărturisit prietenilor că, miercuri după-amiază, a primit primul bon fiscal din viaţa ei de la o femeie care vinde legume la tarabă, în piaţa care se află în cartierul George Enescu, din municipiul Suceava.

Mariana Stoleru a terminat Facultatea de Medicină la Iaşi în anul 1980. Este suceveancă şi obişnuieşte să-şi facă cumpărăturile în pieţele din oraş. Miercuri, medicul a avut parte de o mare surpriză în piaţa din cartierul sucevean George Enescu. 

Ea susţine că a primit pentru prima dată în viaţa ei un bon fiscal, de la o persoană care vinde la tarabă. Suceveanca a fotografiat bonul şi a publicat imaginea pe Facebook cu următorul mesaj: „Premiera absolută, primul bon fiscal pe care l-am primit în viaţa mea dintr-o piaţă din România ! PIATA MICA Felicitari, STEFFY &COR SRL UDEŞTI ! Şi vânzătoarea, frumoasă şi amabilă!”.

Medicul ne-a mărturisit că a păstrat bonul drept amintire în portofel.

Mesajul pe care l-a publicat pe Facebook a stârnit reacţii din partea suceveanilor. Unii s-au plâns că nu au primit niciodată bon de la comercianţii din pieţe. „Mie încă nu mi s-a întâmplat”, a scris Mihai Gherasim.

Şeful de la Administraţia Pieţelor din din cadrul Primăriei Suceava, Cristi Cureluşă, ne-a declarat că toţi comercianţii care vând în pieţe, fie pe tarabă, fie în magazine, au obligaţia să deţină casă de marcat şi să elibereze bonuri fiscale. Pe de altă parte, producătorii care fac dovada că marfa le aparţine, care au atestate eliberate de primării, nu intră sub incidenţa acestei legi. Ei sunt obligaţi să le elibereze clienţilor câte o filă din carnetul de comerciant. Când se termină carnetul, cotorul trebuie predat primăriei care a eliberat atestatul de producător.

În pieţele din municipiul Suceava, există spaţii separate pentru producători şi comercianţi. Clienţii sunt atenţionaţi, cu ajutorul unor mesaje inscripţionate pe pancarte, când ajung în sectorul comercianţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

ivanhoe zoom
16.05.2019, 14:58:47

Dna medic a dat vreodata bon fiscal pt.vreun plic?

0 (2 voturi)
Radu Mircea
16.05.2019, 16:36:50

# lo ma intreb ce leguma a cumparata doctoresa de 22,5 lei kila ???

-1 (1 vot)
Stancu Dan
16.05.2019, 15:19:54

Reteta tine loc de bon fiscal.

Adrian Foangă
16.05.2019, 15:57:50

Se minuneaza degeaba. Nici in tarile dezvoltate, "taranii" nu dau bon. De ex. in Olanda exista niste piete unde se vinde doar la niste tarabe, le zice acolo "farmers market" si unde sunt legume si fructe cu adevarat bune. Nu se da bon nici acolo, as aca nu va mai fasaiti degeaba. E normal ca micul producator sa nu dea bon in piata, dar atentie, e vorba de PRODUCATORI, doar astia trebuie ajutati astfel.

Ilisie Ioan
16.05.2019, 18:42:38

Într-o lume unde afacerea e o facere sau făcătură, unde anormalul e normal, piața țărănească nu mai e piață. Țăranii autentici care merg și ei la piață cu zece ouă, sau un coș de prune, cireșe etc, de două trei ori pe an, sînt priviți ca infractori( după legile demențiale), neavînd patalama de producător (la ce, pentru trei drumuri la piață pe an?), nu au drept de a intra, iar poliția pieței îi scoate afarăși le mai dă și o amendă.

Vezi toate comentariile (8)