Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou. Se topesc în gură de fragede ce sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: unica.ro
FOTO: unica.ro

Există un mit care spune că mâncărurile de post n-ar fi la fel de gustoase ca cele „de dulce”. Că dacă renunţi la ouă sau la lapte clătitele nu mai sunt la fel de bune. Ei bine, sunt, mai ales dacă ştii ce să pui în locul ingredientelor clasice.

Clătitele de post de prepară aproape la fel ca cele de frupt, doar că trebuie să înlocuiţi nişte ingrediente. Aşadar, renunţăm la ouă şi lapte şi folosim apă minerală. Dacă n-ar fi post, am putea să înlocuim apa minerală cu bere. Sigur, în această perioadă, apa minerală mai poate fi înlocuită cu lapte de soia.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de apă minerală carbogazoasă, o cană de făină, o lingurăţă de zahăr, dar nu-i obligatoriu, 50 de ml de ulei şi o lingură de zahăr vanilat şi un praf de sare. Dacă vreţi ca aluatul să iasă pufos, puteţi să puneţi o linguriţă de praf de copt.

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru face aluatul mai fraged şi are grijă ca clătitele să nu se prindă de tigaie. Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală. Dacă-i prea subţire, se rezolvă cu făină.

Dacă vreţi mai multă aromă, puteţi să puneţi puţină esenţă de migdale, portocale sau lămâie, după preferenţi. Esenţele sunt ca un fel de cod Morse, care-i cheamă pe cei dragi la masă, pentru că mirosul se simte de la distanţă.

Atenţie, că mai este un hop de trecut. Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Dacă n-aţi pus ulei în compoziţie, puteţi să puneţi un strop în tigaie.

Apoi, umplutura ţine doar de imaginaţia şi preferinţele consumatorului. Puteţi să le umpleţi cu magiun, dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane, ciocolată de post.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite