Suceava

articolul anterior articolul urmator

Cum se prepară delicioasele macaroane cu brânză. Desertul simplu, uşor şi la îndemâna tuturor

1
13 Nov 2019 04:09:58
Autor: Oana Şlemco
FOTO: laurasava.ro
FOTO: laurasava.ro

Dacă ai ajuns acasă şi eşti obosită după o zi muncă, dar trebuie neapărat să găteşti, pentru că-ţi vine copilul de la şcoală şi pe lângă felul pricipal ar mai vrea şi un desert, ei bine, macaroanele cu brânză te-ar putea scoate din încurcătură.

Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de paste, 500 de grame de brânză proaspătă de vaci, 250 de grame de brânză telemea sărată, două ouă, 120 – 130 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de unt şi o esenţă, care poate fi de vanilie, migdale sau lămâie. Esenţa de migdale dă un miros aparte în combinaţie cu celelalte ingrediente. Mai trebuie 50 -100 de grame de stafide.

Se fierb pastele în apă cu sare, timp în care se pun stafidele la deshistratat. Într-un bol separat, se amestecă brânzeturile cu ouăle, zahărul pudră, esenţa de migdale. Compoziţia poate să se odihnească aproximativ 15 minute. Se scot pastele de la fiert şi se trec printr-un jet de apă rece.

Compoziţia se amestecă cu pastele, după care întreg conţinutul se pune într-o tavă, care în prealabil a fost unsă cu unt şi pudrată cu pesmet.

Macaroanele cu brânză trebuie să stea la cuptor 30-35 de minute, la o temperatură de 180 de grade. După ce le scoateţi, bine ar fi să le lăsaţi să se răcească puţin pentru că altfel nu o să reuşiţi să le porţionaţi.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
13.11.2019, 08:40:26

La tara li se spune "magaroane frecate", e o mancare pentru copii.