Cum se prepară humusul cu vinete coapte. Reţeta este un deliciu
0Iubitorii de humus ştiu că reţeta este extrem de adaptabilă la gustul fiecăruia. Pentru că este toamnă şi pieţele sunt pline cu legume proaspete şi savuroase, vă propunem o reţetă de humus cu vinete coapte, care se prepară repede şi este un deliciu.
Pentru a prepara patru porţii de humus aveţi nevoie de: 200 de grame de boabe de năut din conservă; o vânătă mare, coapă şi curăţată; 2 linguri de pastă de susan (tahini); 3 linguri de ulei de măsline; 2 linguri de zeamă de lămâie; 3 căţei de usturoi;o ceapă mică albă şi sare şi piper, evident, după gust.
„Scurgem bine conserva de năut, prăjim vânăta şi o curăţăm, astfel încât să avem circa o cană de miez. Punem toate ingredientele în blender şi le amestecăm până avem un hummus cremos. În funcţie de consistenţa pe care o doriţi, puteţi să puneţi şi apa din conserva de năut”, se arată pe teokitchen.ro.