Cum se prepară prăjitura „Desertul Copilăriei“. Are griş, compot de vişine, budincă de vanilie, frişcă şi ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: adygio.ro
FOTO: adygio.ro

Reţeta este o variantă adaptată a unei preparat delicios pe care-l găteau părinţii şi bunicii în perioada comunistă, cu ce găseau în comerţ şi cu ce mai aveau prin casă.

Pentru început, aveţi nevoie de 150 de grame de griş, două borcane de compot de vişine, mai exact 550 de grame de vişine şi 700 de ml de suc. Ca să preparaţi budinca de vanilie vă mai trebuie 600 de ml de lapre, 80 de grame de budincă cu gust de vanilie şi 100 de grame de zahăr tos

 Se pun vişinele şi sucul compotului într-o cratită la foc mediu. ”Când sucul ajunge la punctul de fierbere, adaugă treptat în ploaie grişul. Amestecă continuu în tot acest timp. În cazul în care compotul folosit nu este foarte dulce, se poate adauga zahăr după preferinţă. Lasa grişul cu compotul la foc până când se va îngroşa, totul la foc mic. Ca rezultat, conţinutul va avea aceeaşi consistenţă ca a unui griş cu lapte. Stinge focul odată ce grişul s-a îngrosat. Transferă grisul într-o tava umezită. Nivelează stratul de griş după care poţi să treci la stratul de budincă”, se arată pe site-ul adygio.ro.

Sursa citată mai arată că budinca de vanilie se prepară amestecând praful de budincă cu 100 de ml de lapte până se va dilua în totalitate. Separat, într-o cratiţă, se pune restul de lapte împreună cu zahărul şi se adaugă praful de budincă diluat în momentul în care laptele începe să fiarbă. Compoziţia se lasă pe foc până când se va îngroşa, timp în care se amestecă încontinuu ca să nu se prindă de oală.

După ce se îngroşă, înhideţi focul şi turnaţi  budinca peste stratul de griş cu compot, întindeţi şi nivelaţi, după care lasă desertul să se răcească.

La final, prăjitura se taie în forme dreptunghilare sau romburi, depinde de preferinţe, şi se decorează cu puţină frişcă şi ciocolată rasă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite