Cum se prepară supa de pui cu cele mai pufoase găluşte de griş, fără praf de copt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.unica.ro
FOTO: www.unica.ro

Supa de pui cu găluştele de griş este reţeta ideală pentru o primăvară în care temperaturile se schimbă de la o zi la alta. Variaţiile de temperatură ne afectează sistemul imunitar şi ne lasă vulnerabili în faţa răcelilor.

Supa de pui cu găluştele pufoase de griş este reţeta ideală pentru a ţine la distanţă şi chiar a ameliora simptomele răcelii. Ideal ar fi să folosiţi un pui sau chiar o găină crescută în mod natural, la ţară, însă, dacă nu aveţi, puteţi să cumpăraţi o caserolă de aripioare de pui.

Se spală carnea şi se opăreşte pentru îndepărtarea impurităţilor. Se aruncă prima apă, care de regulă este destul de murdară, şi se pune carnea la fiert. Când începe să fiarbă apa, se adaugă morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel şi, pentru o culoare mai interesantă, nişte kapia sau ardei gras roşu. În prealabil, legumele se pot toca fie rondele (morcov, rădăcină de păstrunje), fie cubuleţe. 

Se lasă la fiert, timp în care se prepară găluştele de griş. Se iau două ouă, de preferinţă de la găinuţe nechinuite, se separă albuşul de gălbenuş. Se bate mai întâi albuşul spumă şi apoi se adăugă câte un gălbenuş. Se mai pun două linguri de apă rece. Se amestecă bine până se omogenizează întreaga compoziţie. Se adaugă puţin câte puţin grişul până când se obţine o compoziţie nu exagerat de vâscoasă. Se pune la frigider.

În momentul în care carnea şi legumele sunt fierte, se dă focul la mic, şi cu o linguriţă se adaugă câte puţin din compoziţia pentru găluşte. Se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute, la foc mic. Se pun condimentele. Sare, piper, după gust. La final, se mai aruncă deasupra şi o mână de pătrunjel verde, pentru culoare şi un plus de sănătate. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite