Suceava

articolul anterior articolul urmator

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti: „La 80 de ani de la tragedia Holocaustului, mareşalul Antonescu este evocat de unii drept erou“

100
22 Apr 2021 19:03:42
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga, a declarat, joi, 22 aprilie, la Suceava, că Guvernul condus de mareşalul Ion Antonescu „a ordonat în 1941 exterminarea populaţiei evreieşti”.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga, a depus o coroană de flori, împreună cu preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava, Sorin Golda, în Gara Burdujen, în memoria evreilor deportaţi din Bucovina.

Diplomatul a rostit un discurs în care a arătat că a vent la Suceava pentru a onora memoria sutelor de mii de evrei deportaţi, torturaţi şi ucişi în timpul Holocaustului din România.

„Din Bucovina, 91.845 de evrei au fost deportaţi în Transnistria. Este un adevăr dureros, însă trebuie cunoscut faptul că Guvernul României, condus de Mareşalul Antonescu a ordonat în 1941 exterminarea populaţiei evreieşti prin foamete, convoaie ale morţii şi deportări în ghetouri şi lagăre de muncă. (...) 

Din păcate, chiar şi la 80 de ani mai târziu de la tragedia Holocaustului, mareşalul Ion Anonescu este evocat de unii drept un erou, deşi nu există nicio îndoială cu privire la responsabilitatea sa în uciderea evreilor din România”, a declarat ambasadorul Israelului.

Oficialul a mai spus că mulţi evrei care au imigrat în Israel sunt originari din Bucovina. 

Ambasadorul i-a amintit pe Zeev Sherf - care a contribuit la formarea statului modern Israel, Yitzhak Artzi - lider al mişcării sioniste şi Aharon Appelefeld - unul dintre cei mai mari scriitori israelieni şi supravieţuitor al deportării în Transnistria.

La acţiunea de depunere a coroanei de flori au luat parte şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook
 
Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.04.2021, 19:20:05

Comentariu considerat abuziv.

bovis
22.04.2021, 19:23:22

E unul care macar a actionat n-a stat capra precum CAROL II in fata DUJJJJMANILOR. A si gresit big time caci a crezut in victoria nazistilor si a ordonat genocidul evreilor in Romania.

-11 (21 voturi)
m wakki
22.04.2021, 19:23:26

ei lasă că după aceea a venit Hannah Rabinsohn și a egalat scorul dacă ar fi după ăștia, ar trebui să o evocăm pe Ana Pauker drept erou numai pentru că a fost evreică

+17 (33 voturi)
Dobos Vasilescu
22.04.2021, 19:24:30

Stie domnul ambasador ce etnie aveau pasagerii de pe nava scufundata "Struma"? A auzit domnul ambasador vre-un cetatean german care sa se dezica de Hitler?

-9 (25 voturi)
marius b
22.04.2021, 19:26:27

Antonescu chiar este un erou!

-6 (54 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările