Suceava

articolul anterior articolul urmator

Deşeuri medicale periculoase depozitate ilegal la marginea Sucevei. Reacţia autorităţilor

0
9 Mar 2020 15:46:30
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

O tonă de deşeuri medicale periculoase au fost depozitate ilegal într-o hală din cartierul Iţcani al municipiului Suceava. Deşeurile provenite din spitale şi farmacii din judeţul Mureş au fost descoperite de poliţişti la sesizarea unui localnic. Firma care a făcut transportul este acum cercetată penal.

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au indisponibilizat peste o tonă de deşeuri medicale periculoase depozitată în municipiul Suceava şi au deschis un dosar penal în acest caz. 

S-a întâmplat sâmbătă, în cartierul Iţcani, după ce o femeie a sesizat prin 112 că într-o hală de lângă podul peste râul Suceava se depozitează deşeuri cu risc biologic. Poliţiştii au descoperit că două persoane descărcau dintr-o maşină mai mulţi saci cu inscripţia „Risc biologic”.

 În autovehicul au fost identificate mai multe colete din carton şi tomberoane din material plastic. Autorităţile au constatat că transportul de deşeuri medicale trebuia să se desfăşoare pe traseul Târgu-Mureş - Paşcani - Iaşi. În urma cercetărilor nu au fost identificate deşeuri arse, dar a fost găsită o tonă de deşeuri, despre care reprezentanţii Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deşeuri medicale periculoase.

„Am fost contactaţi de Poliţia Suceava referitor la faptul că prin 112 cetăţeni din Iţcani au anunţat că într-o locaţie se întâmplă ceva ciudat. Ei au sesizat că pătrund maşini cu numere de înmatriculare din afara judeţului, abandonează saci şi părăsesc incinta. Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că o maşină făcea transport de deşeuri periculoase. Firma este din Târgu Mureş, în maşină erau deşeuri din Alba Iulia. Destinaţia de transport era incineratorul de la Iaşi, noi la Suceava nu mai avem incinerator. Transportatorul nu avea voie să circule prin Suceava, nu avea traseu aprobat prin judeţul nostru. Deşeurile vor fi inventariate şi duse direct la incinerare, am luat legătura şi cu colegii de la Iaşi pentru a se asigura că vor fi neutralizate de urgenţă”, a declarat Adriana Iordache, şefa Agenţiei de Mediu Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Deşeurile au fost indisponibilizate, urmând să fie eliminată pe cheltuiala societăţii implicate. Cercetările sunt continuate de poliţiştii pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea a măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările