Suceava

articolul anterior articolul urmator

Destinație nouă pe harta sporturilor de iarnă din România: pârtie de schi de trei kilometri sub masivul Rarău

0
29 Dec 2011 03:30:00
Autor: adevarul
Pe pârtia din Neamţ se schiază
Pe pârtia din Neamţ se schiază

În luna februarie va fi deschis primul tronson al celei mai lungi pârtii din România, din Câmpulung Moldovenesc, de la poalele Rarăului.

Lucrările la cea mai mare pârtie din țară se apropie de sfârșit. De la sfârșitul lunii februarie va fi funcțional primul tronson al pârtiei pe o lungime de trei kilometri. "Lucrările sunt finalizate în proporție de 95%. Mai trebuie să facem racordul la energia electrică și îî vom putea da drumul. Vrem să inaugurăm pârtia cu ocazia Serbărilor Zăpezii din acest an", ne-a spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Șerban.

Vezi și:

Pârtiile din Suceava se vor deschide în prima zi de Crăciun

Astfel, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea o gamă variată de destinații, această pârtie adăugându-se la celelalte șase existente în Bucovina. Pârtia de la poalele Rarăului va avea o lungime de 4,5 kilometri (primul tronson 3 kilometri și al doilea 1,5 kilometri) și va fi amenjată începând de la kilometrul 4 pe drumul Izvorul Alb spre Rarău. Pârtia va avea telegondolă și va fi prevăzută cu tunuri de zăpadă artificială.

Dacă primul tronson va fi inaugurat peste aproape două luni, cel de-al doilea se află încă în stadiul de avizare și autorizare. Întreaga investiție ajunge la circa 20 milioane de euro, finanțarea venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului .

FOTO Două din șase pârtii din Bucovina au fost deschise. Vezi aici unde se schiază și în ce condiții

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările