Suceava

articolul anterior articolul urmator

Dezvăluirile unui criminalist despre sistemul complicităţilor din Poliţia Română: „Pentru «linişte», ei l-ar vinde chiar şi pe colegul de patrulă“

24
16 Jun 2019 13:06:48
Autor: Oana Şlemco
FOTO Inquam Photos Liviu Florin Albei
FOTO Inquam Photos Liviu Florin Albei

Criminalistul Bogdan Bănică, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, a scris pe Facebook cum funcţionează „Cercul” în instituţiile subordonate Ministerul de Interne, cum se fac angajările şi cine sunt cei privilegiaţi când se împart salariile de excelenţă.

Bogdan Bănică este vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS. El a scris pe Facebook cum funcţioneză ”Cercul” în instituţiile subordonate MAI.

„Aserviţilor şefului suprem li s-au acordat «salarii de excelenţă“ li s-au angajat soţiile, finii, verii şi cumnaţii în sistem, în urma unor aşa-zise concursuri cu subiecte întocmite, probabil, cu o seară înainte. (...) Aserviţii mai în vârstă sunt împuterniciţi, spre sfârşitul carierei, în funcţii de conducere ale unor servicii, pentru a putea beneficia de un bonus deloc de neglijat la pensie, devenind, astfel, sclavii perfecţi. «Salvaţii» sunt acei colegi cunoscuţi cu grave probleme de adaptabilitate, greii vicioşi, care în schimbul furnizării de informaţii despre cei cu care îşi beau cafeaua au scăpat de anumite cercetări disciplinare, prin CLASARE sau cu o ATENŢIONARE!”, a scris Bănică.

 
Bănică susţine că mai există categoria "afaceriştilor", poliţişti pentru care salariul e nesemnificativ, ”comparativ cu veniturile ce le obţin de pe urma firmei străbunicii”.
 
 

”Pentru «linişte», şi ei l-ar vinde oricând pe colegul de patrulă. Chiar şi pe mă-sa, dar nu pe străbunică-sa. (...). Asemenea oricărei structuri mafiote, OMERTA, legea tăcerii, este aplicabilă... Se ţin în braţe unii pe alţii, îşi acoperă măgăriile, se salvează reciproc, totul în detrimentul poliţistului adevărat, muncitor şi devotat, în detrimentul evoluţiei societăţii... Suntem orbi?? Concluzionând, CERCUL este format din şeful unităţii, care îşi împuterniceşte pe câte 6 luni adjuncţii pentru beneficii la pensie, alţi sclavi şefi de servicii sunt la fel, împuterniciţi, perioadă în care vor trebui să îşi demonstreze cu fapte loialitatea, îşi acordă între ei salarii şi "majorări pentru merite deosebite", cu avizul acestui parazit Corp Naţional al Poliţiştilor, toţi laolaltă lăudându-se cu munca agentului din stradă”, a mai transmis criminalistul din Suceava.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Mihai Popescu
16.06.2019, 14:18:31

Hai bre ca putregaiul nu este numai in politie ! Este la fel in justitie, SRI etc. Cancerul coruptiei si a traficuli de influenta este generalizat, este in toate institutiile de stat, mai ales in politica si institutiile de forta - armata, politie, justitie, Sri etc. - unde se vehiculeaza sume de bani f.f. mari. Si asta comvine tuturor, adica marilor borfasi care conduc Romanica de 29 de ani. Suntem saracii Europei intr-o tara f. bogata.

+17 (17 voturi)
Alfa Omega
16.06.2019, 16:18:06

Si la jegmanie aceiasi ....arie !Doar ca acolo mafia este ...militarizeta si la comanda unei secretare de scoala !

+8 (8 voturi)
Pitrea Piron
16.06.2019, 16:49:42

Mihai Popescu mai grav este ca pe langa coruptia care blocheaza anchetele si functionarea politie, cei angajati sunt absolut incompetenti: fini, cumnati, frati, surori etc. Aceeasi angajare pe pile din administratie produce mizeria de zi cu zi de la ghisee, consulate sau ambasade: tanti X, sotia de var de frate de cumnat a directorului Y este prost dispusa pentru ca la valoarea ei are nevoie de un salariu mai mare ca sa stea degeaba. Si cand este un pic de munca sau este complicat, se enerveaza rau de tot: cine esti tu ba' sa-mi ceri mie ceva??? Unde te trezesti??

+7 (7 voturi)
Alex.T
16.06.2019, 15:55:07

Felicitari dle. Banica!!! Unul dintre putinii care au coloana vertebrala si suficient sange in instalatie ca sa spuna lucrurilor pe nume. Serparia din MAI, Justitie si SRI a ajuns la cote inimaginabile. Sunt organizati in clanuri deja, familii intregi care lucreaza acolo, din tata in fiu, se casatoresc intre ei, se nasesc, isi angajeaza toate rudele cu IQ-ul subunitar, se promoveaza intre ei, pe principiul "stai tu o tura, apoi stau eu, s.a.m.d."... Dar cu "blonda" pe post de ministru la ce sa te astepti...

+13 (13 voturi)
Popa Razvan
16.06.2019, 16:35:03

Iar romanii inca nu inteleg cat de mafiotizata este tara!

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările