Suceava

articolul anterior articolul urmator

Direcţia Silvică Suceava a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri, în această primăvară

0
23 May 2016 15:45:55
Autor: Dănuţ Zuzeac
Direcţia Silvică Suceava a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri. FOTO Arhivă Adevărul
Direcţia Silvică Suceava a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri. FOTO Arhivă Adevărul

Direcţia Silvică Suceava a realizat în primăvara acestui an o suprafaţă totală de regenerări de 2.180 hectare, din care 790 hectare au fost regenerări naturale şi 1.390 hectare  împăduriri integrale, fiind una din cele mai mari suprafeţe regenerate în campaniile de împăduriri din ultimii cinci ani. 125 de hectare de pepiniere, izvor anual pentru regenerarea pădurilor din judeţul Suceava şi din ţară.

Direcţia Silvică Suceava a realizat în primăvara acestui an o suprafaţă totală de regenerări de 2.180 de hectare, din care 790 de hectare au fost regenerări naturale şi 1.390 de hectare împăduriri integrale, fiind una din cele  mai mari  suprafeţe regenerate în campaniile de împăduriri din ultimii cinci ani.

În ceea ce priveşte regenerarea pădurilor, în primăvara anului 2016, în fondul forestier de stat, Direcţia Silvică Suceava a realizat o suprafaţă de 1.640 de hectare de regenerări, din care 730 de hectare regenerări naturale şi 910 hectare de împăduriri integrale. Lucrările de completări curente în plantaţiile cu reuşită provizorie din primăvara acestui an au fost făcute în suprafaţă de 363 de hectare. De asemenea, au fost executate refaceri ale plantaţiilor  calamitate pe suprafaţa de un hectar.

În baza contractelor de administrare încheiate cu alţi proprietari de păduri,  în primăvara acestui an, Direcţia Silvică Suceava a executat lucrări de împăduriri pe o suprafaţă de 280 de hecare. S-au  executat lucrări de completări în plantaţiile cu reuşită provizorie  în  suprafaţă  de 35 de hectare.

Conform Codului Silvic, respectarea regimului silvic şi în primul rând realizarea lucrărilor de împăduriri ale suprafeţelor tăiate şi neregenerate în termenul legal este obligatorie pentru toţi deţinătorii de fond forestier. Persoanele fizice care deţin suprafeţe  tăiate şi neregenerate din fond forestier privat trebuie să aibă în vedere în mod obligatoriu împădurirea acestor suprafeţe conform prevederilor legale în vigoare.

Peste 7 milioane de puieţi forestieri plantaţi, în campania de împăduriri a Direcţiei Silvice Suceava, în această primăvară

În suprafeţele neregenerate ce aparţin persoanelor fizice cu contracte de servicii silvice în primăvara acestui an s-au  executat lucrări de împăduriri integrale pe o suprafaţă de 200  de hectare. Suprafeţe reprezentative s-au executat în raza ocoalelor silvice Vatra Dornei – 35 ha, Brodina – 32 ha, Broşteni – 22 ha, Iacobeni 20 – ha.

În campania de împăduriri din primăvara anului 2016 s-au folosit 7,1 milioane de puieţi forestieri, din care 5 milioane puieţi molid, 722 mii puieţi brad, 281 mii puieţi larice, 67 mii puieţi pin silvestru, 232 mii puieţi fag, 329 mii puieţi stejar pedunculat, 172 mii puieţi gorun, 358 mii puieţi paltin de munte, 207 mii puieţi frasin, 50 mii puieţi salcâm, 30 mii puieţi cireş,7 mii puieţi tei, 18 mii anin, 3 mii puieţi plop e.a. şi o mie puieţi plop alb.

Puieţii utilizaţi în campania de împăduriri din acest an sunt produşi în cea mai mare parte în pepiniere proprii.

Direcţia Silvică Suceava a livrat în primăvara acestui an la alte direcţii silvice şi terţi un număr de 369 mii puieţi, din care: 187 mii puieţi molid, 93 mii puieţi fag, 60 mii puieţi larice, 18 mii puieţi pin silvestru, 8 mii puieţi salcâm, 3 mii puieţi plop.

Direcţia Silvică Suceava a pus la dispoziţie contracost în primăvara anului 2016 pentru cei interesaţi puieţi din specii ornamentale dintr-o gamă variată de specii pentru amenajarea spaţiilor verzi.

125 de hectare de pepiniere, izvor anual pentru regenerarea pădurilor din judeţul Suceava şi din ţară

Direcţia Silvică Suceava deţine un număr de 68 de pepiniere permanente, din care un număr de 66 sunt destinate culturii puieţilor de răşinoase, iar două sunt destinate culturii puieţilor de foioase. Suprafaţa totală a pepinierelor permanente este de 114 ha. De asemenea, Direcţia Silvică Suceava are un număr de 189 de pepiniere cantonale, cu o suprafaţă totală de 11 ha.

Suprafaţa totală a pepinierelor Direcţiei Silvice Suceava este de 125 ha, din care o suprafaţă de 69 ha este destinată producerii de material săditor. Din această suprafaţă,

36 de hectare sunt ocupate cu puieţi forestieri, din care 26 hectare puieţi de răşinoase şi 10 hectare puieţi de foioase.

Pe o suprafaţă de 20 de hectare, la Pepiniera Silvică Salcea  există culturi de puieţi ornamentali dintr-o gamă diversificată de specii din genurile Chamaecyparis, Juniperus, Thuja, Hibiscus, Forsythia, Spirea, Magnolia, etc, destinate vânzării la terţi.

Pe o suprafaţă de 1 ha la Pepiniera Silvică Izvor, de la Ocolul Silvic Gura Humorului există de asemenea culturi de puieţi ornamentali dintr-o gamă diversificată de specii.

În primăvara anului 2016, Direcţia Silvică Suceava a realizat o suprafaţă de 1930 mp culturi în solarii, din care 1690 metri pătraţi pentru molid, 200 metri pătraţi pentru larice şi 40 metri pătraţi pentru pin silvestru.

„O componentă importantă a activităţii de regenerare a pădurilor o reprezintă susţinerea din punct de vedere tehnic şi logistic a acţiunilor promovate de societatea civilă pentru dezvoltarea conştiinţei apărării, conservării şi dezvoltării pădurii, a respectului pentru pădure în societatea actuală.

În cadrul acestor acţiuni cu rol de conştientizare a valorii pădurilor în perioada inclusă în <<Luna plantării arborilor>> s-au  desfăşurat o serie de evenimente, ca plantări de puieţi forestieri în şantiere de împăduriri din fond forestier şi din afara acestuia, conferinţe pe teme ecologice, expoziţii pe teme specifice pădurii, concursuri profesionale, sponsorizări cu material forestier pentru plantat”, a declarat inginerul Dorin Strugaru, şeful Biroului regenerarea şi protecţia pădurilor din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Alte ştiri pe această temă:


În Luna Pădurii, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman va planta 1200 de puieţi în mai multe zone ale judeţului

Lecţie civică de la Lupii Negri: plantează copaci şi joacă fotbal în scop caritabil

Plantări de stejar şi frasin pe o suprafaţă de un hectar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările