Suceava

articolul anterior articolul urmator

Dolhasca, primul oraş unde PSD pierde puterea. Consilierii PNL au schimbat viceprimarul şi au majoritate în CL

0
20 Nov 2014 21:59:30
Autor: Dinu Zară
LIberalul Decebal Dumitru Isachi este, începând de joi, noul viceprimar al oraşului Dolhasca
LIberalul Decebal Dumitru Isachi este, începând de joi, noul viceprimar al oraşului Dolhasca

Primele mişcări spectaculoase pe scena politică suceveană de după alegerile prezidenţiale s-au produs la Dolhasca. Consilierii PNL au obţinut majoritate în Consiliul Local şi au schimbat din funcţie viceprimarul PSD, înlocuindu-l cu un liberal.

Consiliul local al oraşului Dolhasca a fost convocat, joi, într-o şedinţă extraordinară care avea doar două puncte pe ordinea de zi, unul privind demiterea viceprimarului PSD Iulian Ionel Gheorghiţă, iar cel de-al doilea vizând alegerea unui nou viceprimar.

Având în vedere că „Ordonanţa Dragnea” pentru legalizarea traseismului a produs mişcări importante în Dolhasca, şedinţa de consiliu local a fost aşteptată cu mare interes de consilierii locali, angajaţii primăriei şi locuitorii oraşului.

În perioada septembrie-octombrie, primarul oraşului, Maria Cojocaru, a trecut de la PDL la PSD, revenind la partidul pe care l-a trădat în 2012. Până acum, mişcările Mariei Cojocaru s-au dovedit total neinspirate, trecând la PDL chiar înainte ca Flutur să piardă Consiliul Judeţean, iar acum revenind la PSD chiar înainte de înfrângerea de la alegerile prezidenţiale.

Tot în baza ordonanţei Dragnea, un consilier local PDL a trecut la PSD, doi consilieri PDL s-au declarat independenţi, iar doi consilieri PPDD au trecut la PNL.

În prezent, Consiliul Local Dolhasca este format din cinci consilieri PNL, câte patru consilieri de la PDL şi PSD, un consilier PPDD şi trei independenţi.

În şedinţa de joi, după demiterea viceprimarului PSD, pentru funcţia rămasă vacantă au fost înregistrate trei candidaturi. Este vorba de consilierul local PNL Decebal Dumitru Isachi, consilierul local PDL Tudorel Constantin Titianu şi fostul viceprimar PSD, Iulian Ionel Gheorghiţă. Deşi PNL şi PDL formează o alianţă la nivel naţional şi judeţean, cele două partide au avut susţinut candidaţi diferiţi pentru funcţia de viceprimar.

„Candidatura colegului de la PDL a apărut în ultimul moment, într-un mod ciudat. Nu înţelegm care a fost raţiunea unei astfel de decizii”, a declarat Constantin Cristian Muşilă, consilier local PNL.

La vot, liberalul Decebal Dumitru Isachi a câştigat funcţia de viceprimar din primul tur, obţinând 10 voturi. Titianu a primit patru voturi, iar fostul viceprimar Gheorghiţă a obţinut doar trei voturi.

Alte ştiri din Suceava:

FOTO Superbul drum turistic Transrarău, invadat de TIR-uri cu buşteni. Limitatoarele, înălţate ilegal de camionagii

Criză de vaccin împotriva hepatitei B în maternităţile din Suceava

Poliţist lovit în cap cu o bucată de fier în timp ce încerca să aplaneze un conflict

Harta rezultatelor alegerilor prezidenţiale 2014 în judeţul Suceava, pe localităţi

Incident electoral grav la Suceava. Jurnaliştilor şi membrilor ACL li se refuză accesul într-un spital de boli psihice unde se votează cu urna mobilă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările